RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skriver tekster med stort engasjement


FORFATTERE: Stein Schjerven (t.v.), Hanne Ramsdal, Linda Gabrielsen og Arvid Scott Amundsen leste på litteraturkafe.
FORFATTERE: Stein Schjerven (t.v.), Hanne Ramsdal, Linda Gabrielsen og Arvid Scott Amundsen leste på litteraturkafe. Foto: foto: Aina Moberg
86 år gamle Arvid Scott Amundsen fascinerte publikum med sitt eget dikt, «Sunset people» under litteraturkafeen på Bekkelagshjemmet.

BEKKELAGET: Diktet skrev han under en rusletur opp Furubråtveien for mange år tilbake. Det handler om å bli pensjonist, om det å være gammel.

– Det er oss «solfjellsfolk» jeg har skrevet om, for selv om man har dårlig syn og sviktende hørsel, er det jeg sier og skriver desto viktigere, mener han.

Gleden over å skrive har han fått bruk for denne høsten. Som beboer på Bekkelagshjemmet har han, sammen med Stein Schjerven og Anlaug Solberg, vært med på et skrivekurs med forfatterne Lina Gabrielsen og Hanne Ramsdal.

Hver tirsdag har de diskutert og skrevet tekster og dikt. Resultatet er blitt et hefte med 30 vakre litterære tekster. Mange av dem er hengt opp rundt på sykehjemmet, til stor glede for beboere og ansatte.

– Hanne Ramsdal, selv fra Bekkelaget, forteller om svært engasjerte deltakere.

– De har gitt oss et unikt innblikk i lokalhistorien, de har mestrert skriveoppgavene med glans og vist at eldre sitter med kompetanse samfunnet har god bruk for, sier hun.

Tirsdagens litteraturkafé med opplesning og allsang ga mersmak for forfattere og kursdeltakere.

– Vi fortsetter etter jul, forsikrer Hanne Ramsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere