Gå til sidens hovedinnhold

Skrothaugen kan bli paradis

Det er mange meninger om hvordan Grønmo-området skal bli. Nå har også arkitekter fra hele Europa sett på muligheter.

GRØNMO/MORTENSRUD: Lørdag og søndag ble de unge arkitektenes forslag presentert på en utstilling i Mortensrud menighetshus.

Det var Europan Norge som var ansvarlig for utstillingen sammen med bymiljøetaten (EBY).

– Det er fint å ha denne utstillingen i lokalet ved siden av den flotte Mortensrud kirke, sa Eskil Bråten fra EBY.

– Like flott vil vi gjerne si at Grønmo skal bli.

Forslagene

33 arkitektgrupper hadde altså laget sine forslag eller visjoner. Her var alt fra badekulper i parklandskap til dyrknings-områder, idrettsarenaer og vintereventyr-planer. Spektakulære byggverk og muligheter til å utnytte det oppbygde terrenget.

Vindmøller var også inne i et av forslagene. Noen vil sikkert også glede seg over et forslag om cricketbane.

Konkurranse

Disse 33 utkastene skal nå i første omgang gå til en slags semifinale i november. Her konkurrerer Grønmo med to steder til i Norge og mange i Europa. Hvem som når til topps kan bli spennende.

Lokale forslag

Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand har vært svært så engasjert i hvordan området skal utnyttes. De lå lenge på at Grønmo skal tilbakeføres til Marka.

Men siste vedtak i BU går på utvidelse av golfbanen, gjenbruksstasjon, område for hageavfall, mellomlagringsplass for avfall og lager for skog- og trevirke.

– De ideene som vises her i dag er selvfølgelig spennende, men det må også tas hensyn til at dette er en fylling som det vil være liv i i flere tiår. Bare slik det er nå, blir det jo tatt ut gass med energi nok til 1500 boligers behov, sa Espen Røyseland i Europan Norge.

Ressurskrevende

Men når alt kommer til alt vil vel fremtidens Grønmo være avhengig av hvor store ressurser som stilles til rådighet for opparbeidelse.

– La Ringnes få hele området til park for sine kvinnefigurer, fleipet en av de som tok en titt på utstillingen.

– Han har jo råd til det!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk