RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skryter av parkplanene

Et særdeles pietetsfullt, nøyaktig, nøkternt og balansert arbeid.

NORDSTRAND: Oslo Elveforum har mange godord å si om planskissen til skulptur- og kulturminneparken på Ekeberg.

– Vi slutter oss til idéen om at en vitalisering av denne delen av Ekebergskråningen, slik som antydet i planskissen, vil bidra til å styrke og berike bymiljøet i et samspill med det nye Bjørvika og med Middelalderparken, skriver Tor Holtan-Hartwig og Sigurd Tønsberg i et brev til Kulturetaten.

Kreativ formidling

– Vi legger vekt på at en tar sikte på å tilrettelegge for en kreativ og styrket formidling av byens arkeologiske kulturminner til et større publikum, sier rådgiverne.

De mener man nesten fristes til å foreslå parkbetegnelsen endret til Ekeberg kulturminne- og skulpturlandskap slik som antydet av Christian Ringnes på informasjonsmøtet.

Et godt grep

Oslo Elveforum er som seg hør og bør spesielt opptatt av vannplanene.

– Bruken av vannet i flombekken kombinert med små vannspeil, som estetiske innslag og som bidrag til å styrke det økologiske mangfoldet, synes vi er et godt grep.

– Det samme gjelder for det foreslåtte, større vannspeilet som med sin flate også kan brukes til å markere tidsdybden på samme måte som Middelaldervannspeilet, mener de.


– Generelt vil vi gjerne kunne tenke oss at vannelementet, stille eller sprudlende-, tas mer i bruk, i den grad dette kan skje uten å skade kulturminnene, avslutter Tønsberg og Holtan-Hartwig i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere