RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politi på stedet i Oppsal vaktmestersentral der en mann ble skutt tirsdag. Mannen døde onsdag på sykehus av skadene.
Politi på stedet i Oppsal vaktmestersentral der en mann ble skutt tirsdag. Mannen døde onsdag på sykehus av skadene. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Skuddofferet på Oppsal er død

Sist oppdatert:
Mannen som ble skutt på Oppsal tirsdag, døde av skadene.

OPPSAL: Mannen i 50-årene som ble skutt på Oppsal i Oslo tirsdag formiddag, døde av skadene på sykehus onsdag.

Han ble lagt inn på Ullevål sykehus med kritiske skader tirsdag. En 53 år gammel norsk-polakk er siktet for å ha skutt mannen i hodet med et håndvåpen.

Siktelsen lød først på drapsforsøk, men Oslo politidistrikt opplyste rett før fengslingsmøtet i Oslo tingrett onsdag at den er endret til drap.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.33. Da hadde norsk-polakken tatt seg inn på Oppsal Vaktmestersentral i Løypeveien og skutt den andre mannen.

Tre-fire personer var vitne til det som skjedde i lunsjpausen. Den siktede ble pågrepet uten dramatikk like etter hendelsen.

Ber om fire uker
Politiet har begjært 53-åringen varetektsfengslet i fire uker. Fengslingen behandles onsdag ettermiddag, men siktede skal ikke være til stede.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby representerer påtalemyndigheten i tingretten onsdag, mens den 53 år gamle mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, møter på vegne av sin klient.

- Vi vil be om fire ukers varetekt med restriksjoner på fengslingsmøtet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Ikke avhørt
I samråd med sin forsvarer ønsket ikke 53-åringen å forklare seg tirsdag.

- Vi håper vi kan få avhørt ham så fort som mulig. Det er helt sentralt. Vi kan ikke si noe mer om motiv før vi har fått gjort det. Også siktede og hans forsvarer har sagt at det er viktig at han får gitt sin forklaring, sier Metlid.

En av teoriene politiet arbeider med, er at en tidligere konflikt mellom de to kan ligge bak.

53-åringen er tidligere dømt for narkotikakriminalitet, mens den skadde mannen ifølge NRK skal være en tidligere kjenning av politiet. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere