RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkivfoto
Arkivfoto Foto: FOTO: ARKIV

Skuffelse over manglende sikring av Oslo tinghus

Regjeringen vil trekke tilbake 33 millioner kroner som var foreslått til sikring mot at væpnede personer kan ta seg inn i Oslo tinghus. Både Ap, Domstoladministrasjonen og ansatte ved tinghuset reagerer.

Oslo: Pengene skulle gå til etableringen av en egen sikkerhets- og adgangskontroll i bygningen som våren 2012 huset rettssaken mot Anders Behring Breivik. Dermed kan hvem som helst fortsatt komme seg uhindret inn i bygningen, skriver VG.

Les også: Kvinne (78) må betale 100.000 kroner etter fyllekjøring

Les også: Sykepleier forsynte seg av medisinskrinet

– Dette er et sårbart sted med stor spenning og potensial for alvorlige konflikter. Jeg forstår ikke at de tør å la være å gjøre de bygningsmessige endringene som er nødvendige for å sikre bygningen, sier tidligere nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Aps Jan Bøhler.

– Uforsvarlig

Han har engasjert seg sterkt for å sikre Oslo tinghus med metalldetektorer og gjennomlysning av bagasje slik at ingen kan ta med seg skytevåpen eller kniver inn i rettslokalene.

– Det er direkte uforsvarlig at den nye regjeringen, med nettopp Frp og Høyre, fjerner den foreslåtte bevilgningen på bekostning av sikkerheten for de ansatte og alle besøkende. Det betyr at tinghuset fortsatt vil være åpent ut mot gaten for alle forbipasserende med den risiko det innebærer, sier Bøhler.

Også tingrettens leder, sorenskriver Geir Engebretsen, er overrasket og skuffet over at det ikke foreligger planer om å skjerpe sikkerheten.

Les også: Innbruddsbande dømt for flere titalls tyverier

Les også: Mor (34) pisket barna med tryllestav og spisepinner

– Nødvendig tiltak

– Planleggingen av sikkerhetstiltakene var en helt nødvendig oppfølging av et behov som ble tydeliggjort etter 22. juli-hendelsene. Tinghuset er i dag helt åpent, og det er behov for å øke sikkerheten av hensyn til alle som har et ærend i tinghuset, sier han.

– Vi mener sikringen er et nødvendig tiltak og starten på et arbeid med å styrke norske domstoler, sier fungerende direktør Willy Nesset i Domstoladministrasjonen. (©NTB)

Les også: Slo samboeren med kjevle

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere