RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over at 500 studentboliger utsettes


SKUFFET: Studentsamskipnaden er skuffet over at bystyret utsatte behandlingen av 500 nye studentboliger. Likevel har de tro på at boligene blir bygget til slutt.
SKUFFET: Studentsamskipnaden er skuffet over at bystyret utsatte behandlingen av 500 nye studentboliger. Likevel har de tro på at boligene blir bygget til slutt. Foto: ARKIVFOTO
Bystyret utsetter saken om Bjørvika studentby til etter valget. Skuffende, mener studentsamskipnaden.

OSLO: Tradisjonen tro har det de siste ukene vært en massiv debatt i studentmiljøet i hovedstaden rundt mangelen på studentboliger.

Del på Facebook

Forrige uke ble det meldt om at så mye som 3700 studenter står i boligkø i hovedstaden – etter studiestart. Dermed overrasker det Venstre at bystyret nå ønsker å utsette behandlingen av saken om Bjørvika studentby til etter valget.

– Utsettelsen skaper usikkerhet om gjennomføringen av studentboligene, sier Ola Elvestuen (V) til Universitas.

Frykter nytt politisk styre

Saken skulle etter planen behandles i august, men vil altså ikke behandles før etter lokalvalget.

Striden om det nye Munch-museet i Bjørvika rammer også planene om studentboliger. Lambda, som er vinnerforslaget til museet, ble som kjent utsatt tidligere denne måneden, og i denne utsettelsen inngår studentbyen med plass til 500 studenter.

Nå frykter Elvestuen at studentboligfinansieringen vil falle i grus. Det er Oslo havnestyre, som i dag ledes av Venstre, som har pålagt tomteeier Hav eiendom å legge til rette for utbyggingen. Dette innebærer en betydelig kostnad der de avstår fra rundt 400 millioner kroner.

– Nå er det usikkert om de som velges inn i havnestyret for neste periode er villige til å ta seg av en så stor økonomisk kostnad, sier Elvestuen.

Han mener at selv om reguleringsplanen vedtas etter valget, kan ingenting være helt sikkert, sier Elvestuen til Universitas.

LES OGSÅ: 35 millioner til nye studentboliger

– Studentboligene er bankers

Leder i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, Fredrik Refsnes synes utsettelsen er synd, men bekrefter ovenfor Universitas at han tror prosjektet blir gjennomført.

Dette bekrefter også nestleder i byutviklingskomiteen – og representant for det eventuelle alternativet politiske styresettet i bystyret, Tone Tellevik Dahl (Ap).

– Vi krangler egentlig bare om ett felt, og det er Munch-museet. Det er en stor enighet om alle de andre elementene i planen. Reguleringsplanen for området vil bli vedtatt, og studentboligene er bankers. Vi er helt sikre på å få gjennomslag for dette, sier Dahl, til Universitas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere