*Nettavisen* Nyheter.

Skuffet over at 500 studentboliger utsettes

SKUFFET: Studentsamskipnaden er skuffet over at bystyret utsatte behandlingen av 500 nye studentboliger. Likevel har de tro på at boligene blir bygget til slutt. Foto: ARKIVFOTO

Bystyret utsetter saken om Bjørvika studentby til etter valget. Skuffende, mener studentsamskipnaden.

OSLO: Tradisjonen tro har det de siste ukene vært en massiv debatt i studentmiljøet i hovedstaden rundt mangelen på studentboliger.

Del på Facebook

Forrige uke ble det meldt om at så mye som 3700 studenter står i boligkø i hovedstaden – etter studiestart. Dermed overrasker det Venstre at bystyret nå ønsker å utsette behandlingen av saken om Bjørvika studentby til etter valget.

– Utsettelsen skaper usikkerhet om gjennomføringen av studentboligene, sier Ola Elvestuen (V) til Universitas.

Frykter nytt politisk styre

Saken skulle etter planen behandles i august, men vil altså ikke behandles før etter lokalvalget.

Striden om det nye Munch-museet i Bjørvika rammer også planene om studentboliger. Lambda, som er vinnerforslaget til museet, ble som kjent utsatt tidligere denne måneden, og i denne utsettelsen inngår studentbyen med plass til 500 studenter.

Nå frykter Elvestuen at studentboligfinansieringen vil falle i grus. Det er Oslo havnestyre, som i dag ledes av Venstre, som har pålagt tomteeier Hav eiendom å legge til rette for utbyggingen. Dette innebærer en betydelig kostnad der de avstår fra rundt 400 millioner kroner.

– Nå er det usikkert om de som velges inn i havnestyret for neste periode er villige til å ta seg av en så stor økonomisk kostnad, sier Elvestuen.

Han mener at selv om reguleringsplanen vedtas etter valget, kan ingenting være helt sikkert, sier Elvestuen til Universitas.

LES OGSÅ: 35 millioner til nye studentboliger

– Studentboligene er bankers

Leder i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, Fredrik Refsnes synes utsettelsen er synd, men bekrefter ovenfor Universitas at han tror prosjektet blir gjennomført.

Dette bekrefter også nestleder i byutviklingskomiteen – og representant for det eventuelle alternativet politiske styresettet i bystyret, Tone Tellevik Dahl (Ap).

– Vi krangler egentlig bare om ett felt, og det er Munch-museet. Det er en stor enighet om alle de andre elementene i planen. Reguleringsplanen for området vil bli vedtatt, og studentboligene er bankers. Vi er helt sikre på å få gjennomslag for dette, sier Dahl, til Universitas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag