RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over bystyre-nei


Ola Elvestuen (V) er skuffet over at et flertall i bystyret forrige uke gikk imot et bygge- og deleforbud på Holtet. Han mener utbyggingen som foregår er i strid med intensjonene i den gjeldende reguleringsplanen.
Ola Elvestuen (V) er skuffet over at et flertall i bystyret forrige uke gikk imot et bygge- og deleforbud på Holtet. Han mener utbyggingen som foregår er i strid med intensjonene i den gjeldende reguleringsplanen.
Et innbyggerinitiativ for å begrense fortettingen på Holtet fikk ikke gehør i bystyret.

HOLTET/RÅDHUSET: Bystyreflertallet (H, Ap, Frp og KrF) gikk ikke inn for å nedlegge midlertidig bygge- og deleforbud på Holtet, slik det ble bedt om i innbyggerinitiativet fra aksjonsgruppen.

De har, som Nordstrands Blad tidligere har omtalt, samlet 900 underskrifter bak oppfordringen sin. Aksjonsgruppen mener at intensjonene i reguleringsplanene for Holtet ikke blir ivaretatt, og at fortettingen blir mye større enn det som var intensjonen i planen fra 2004.

Utbyggerne på sin side hevder at aksjonsgruppen overdriver grovt i sine utbyggingsestimater.

Får trafikkplan

Bystyret har derimot vedtatt enstemmig at det skal utarbeides en trafikkplan og trafikkanalyse for området.

- Dette er rent avlat fra partiene som stemte imot forslaget om bygge- og deleforbud, sier bystyremedlem og leder i byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V), som før bystyret tydelig signaliserte at han ville se på den omdiskuterte Holtet-reguleringen på ny.

LES OGSÅ: Usikkert rundt Holtet-aksjon

- Vi burde se på tillatte høyder, og ikke minst sørge for at fellesarealene blir så gode som mulig. Det mener jeg planen nå ikke sikrer, sier Elvestuen. Han mener saken ikke er over med dette.

- Holtet-reguleringen kommer på bordet etter hvert som vi får nye prosjekter på bordet. Det er bystyrets oppgave å sørge for at de blir så gode som mulig, og det må vi fortsatt jobbe for. Men jeg synes Holtet er for viktig til at vi skal tillate en tilfeldig utbygging slik det vil bli nå, når vi får fremlagt saker tomt for tomt, sier Elvestuen.

Skuffet

- Det er skuffende at flertallet ikke ønsker en pause i utbyggingen på Holtet. Vi mener utbyggingen som skjer nå vil skape en uholdbar situasjon, sier Hege Roaldset i Holtet-aksjonen.

- Vi har ikke sluttet å jobbe for saken, og i det siste har vi fått inn mange økonomiske bidrag til aksjonen, sier Roaldset. Hun mener bystyret gikk inn for en trafikkanalyse på Holtet, som et plaster på såret for det hun betegner som håpløse trafikkforhold.

- De nye husene bygges med for få parkeringsplasser, og det er ingen grunn til å tro at verken trafikk- eller parkeringssituasjonen bedrer seg med utbyggingen, sier Roaldset. Hun peker på at det i Holtet-reguleringen også ble lagt opp til å gjøre Kongsveien til en miljøgate.

- Samtidig skulle trafikken kanaliseres bedre, og da spør jeg hvordan skal dette skje?

Uenighet om tall

- Vi stemte imot bygge- og deleforbud på Holtet fordi befolkningen må kunne forvente en viss forutsigbarhet. Dette er en relativt ny plan og det er ikke gitt noen dispensasjoner. Det er heller ikke mulig å se at noe av utbyggingen som har foregått strider imot intensjonene i planen. Da er det ikke grunnlag for å nedlegge et bygge- og deleforbud, sier leder for Oslo Høyres bystyregruppe, Bård Folke Fredriksen.

Det har versert ulike påstander om antall boliger som kan bygges på Holtet innenfor gjeldende reguleringsplan - aksjonsgruppen frykter 1800, mens utbygger sier maks 500 boliger.

Hege Roaldset viser til en tomt i Steinhammerveien der utbyggernes tall indikerte at det skulle komme 24 boliger. Ifølge Roaldset er det 41 leiligheter der nå. Høyrepolitikeren mener at tallene fra aksjonsgruppen på Holtet er sterkt overdrevne.

- Nå regulerer ikke vi antall boliger, men høyder, bredder med mer. Men hvis vi tar utgangspunkt i aksjonsgruppens tall og deler antall kvadratmeter som kan bygges ut og deler på 1800, så får man boliger på 25-30 kvadratmeter. Det er lite trolig at det kommer 1800 studentboliger på Holtet, sier Fredriksen.

Han viser også til bystyrets vedtak om fortetting.

- Det avgjørende er det politiske grepet som ble tatt da man sa at man ønsket å bevare markagrensen, byens grønne lunger og småhusområdene. For å få dette til, må en viss fortetting av trafikknutepunkt aksepteres. Holtet er et slikt knutepunkt, sier Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere