*Nettavisen* Nyheter.

Skuffet over de store mediene

Bydelsdirektør Erik Kjeldstadli mener de lokale mediene er flinkere til å nyansere nyhetsbildet. (Arkivfoto)

Bydelsdirektør Erik Kjeldstadli syns det er trist at de større mediene kun fokuserer negativt på Furuset-området.

FURUSET: Det er kommet mange reaksjoner i kjølvannet av skyteepisoden på Furuset senter mandag 13. oktober. Medienes dekning av saken ble tema under møtet i Alna bydelsutvalg forrige torsdag.

Det er veldig leit at de store mediene bare er interessert i det negative ved Furuset. Hverdagen her er en annen, sa bydelsdirektør Erik Kjeldstadli.

Mange positive krefter

Uttrykk som "nok en voldelig kveld på Furuset" har skapt harme.

Vi skal ikke bagatellisere skyteepisoden. Vi tar den med det største alvor. Også i framtiden kan det oppstå konflikter mellom ungdomsmiljøer som løses på uakseptabel måte. Men det fins også mye positivt ved Furuset, sa Kjeldstadli.

Han viste blant annet til Groruddalssatsningens omfattende områdesatsning i Furuset-Gransdalen.

Vi skal bli mer proffe på omdømmebygging. De fleste som bor her trives. Men mange føler seg brydd over andres inntrykk av Furuset.

I bydelens internavis utdyper han synspunktene i en lederartikkel. "...det virkelig triste er at enkelthendelser som denne skygger for en markant og positiv utvikling over tid", skriver Kjeldstadli. Han nevner en lang rekke positive tiltak som er igangsatt i samarbeid mellom frivillige, politi, skole og bydel. Dessuten samarbeider borettslag, Furuset idrettsforening, Furuset Vel og andre gode krefter for å bedre bomiljøet og lage gode fellesaktiviteter.

"Det skal være pene og velstelte omgivelser og folk skal føle seg trygge når de går utendørs. Trafikksikringstiltak, og mer "lys i stolpene" er eksempler på ting det gripes fatt i", skriver bydelsdirektøren.

Ros til lokale medier

Kjeldstadli ga imidlertid ros til Lokalavisen Groruddalen og NRK Østlandssendingen for det han mente var bedre og mer nyansert dekning av saken.

"Ta en titt på Lokalavisen 10. oktober. Den forteller at kriminaliteten på Furuset er halvert siden 2006. Det er en gladnyhet som fortjener like store oppslag", skriver han.

Flere av bydelspolitikerne sluttet seg til Kjeldstadli.

Det er viktig at befolkningen selv får stå fram i media og fortelle at de syns det er bra å bo her, sa Børge Ingvaldsen (H).

Jeg oppfordrer til at man slutter å bruke uttrykket "gjenger". Det bidrar bare til å hause opp hendelsene, slik at de kriminelle tror de er noe. Men lokalavisene våre har skrevet bra om området, sa Bjørn Åge Hansen (V).

Vi jobber målbevisst for å snu ryktet, og det må vi gjøre samlet. Vi må alle gjøre en innsats. Og kanskje bør vi bli flinkere til å bruke lokalavisene våre, sa Svetlana Fjæren (H).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.