Skuffet over få kvinner på Høyre-liste

Fabian Stang og Stian Berger Røsland troner på toppen av Oslo Høyres liste. Men partiets kvinneforum hadde gjerne sett flere kvinner på lista.

Fabian Stang og Stian Berger Røsland troner på toppen av Oslo Høyres liste. Men partiets kvinneforum hadde gjerne sett flere kvinner på lista. Foto: Arkiv

Høyre-kvinne reagerer på partiets Oslo-liste.

09.02.15 20:02

OSLO: Mandag kveld ble Fabian Stang og Stian Berger Røsland klubbet gjennom som Oslo Høyres toppkandidater før kommunevalget.

Nominasjonsmøtet vedtok enstemmig lista fra nominasjonskomiteen.

Men enstemmighet til tross - leder av Oslo Høyres Kvinneforum, Maren Malthe-Sørenssen reagerer på få kvinner på lista.

Hun forteller til Osloby at hun har fått 10-15 henvendelser fra Høyre-kvinner, som er skuffet over kjønnsfordelingen på lista.

- Det er en del kvinner som synes dette er litt vanskelig. Jeg har mottatt mange henvendelser fra kvinner som reagerer på listen. De er skuffet over å se at fordelingen er så skjev, sier Malthe-Sørenssen til avisa.

Les også: - Vi utsetter barna våre for helseskader når de går til skolen

Av de ti øverste på lista er fire kvinner, mens det totalt er ti kvinner blant de 40 øverste foreslåtte.

Nominasjonskomiteens leder, Kristin Clemet, påpeker imidlertid at kjønnsbalansen er like god som sist - det vil si over 40, og bedre enn blant partiets medlemmer.

– Jeg sier ikke at vi ikke kunne ønsket oss en høyere andel, men kjønnsbalansen er ikke spesielt dårlig, sier Clemet sier hun til Osloby.

Det var i utgangspunktet ikke forventet stor dramatikk rundt nominasjonen i Oslo Høyre, men Malthe-Sørenssen sier hun håper noen vil prøve å utfordre komiteens forslag.

Les også: Oslo er et av landets beste steder å bo

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.