RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over partifeller


Alt tyder på at det blir barcode i Bjørvika.
Alt tyder på at det blir barcode i Bjørvika.
BU-leder i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap) er skuffet over sine egne partifeller etter at de gikk inn for barcode i Bjørvika.

BJØRVIKA: - Min jobb vil være å jobbe for ytterligere reduksjoner i høydene på barcodetomta, sier Hans Christian Lillehagen (Ap), etter at byutviklingskomiteen i går behandlet Bjørvika-planen.

Hadde alternativ

Striden om Bjørvika har vært spesielt het i Bydel Gamle Oslo, og Lillehagen har vært en av de sterkeste pådriverne for å redusere byggehøydene i Bjørvika.

Tidligere i vinter arrangerte bydelen en så kalt charrette, der både befolkning og eksperter fikk si sin mening om Bjørvika-utbyggingen. Resultatet var et alternativt forslag, der man gikk bort fra den opprinnelige barcode-ideen, og i steden satset på reduserte byggehøyder.

Imidlertid sørget Lillehagens parti sentralt for at det alternative forslaget ikke blir en realitet.

Kan bli redusert

Imidlertid er det flere mulige scenarier, der både byggehøyder og utnyttelsesgrad blir redusert.

Både Ap og V ønsker en reduksjon i byggevolumet, men de er uenige i hvor mye. Imidlertid håper Lillehagen at de to partiene vil inngå et kompromiss før bystyrebehandlingen, som trolig blir berammet til 27. februar. Med SV i ryggen vil de da få flertall for et mindre volum.

Lillehagen påpeker at bydelen står samlet i saken om Bjørvika, og håper på en ytterligere forbedring av planene.

- Jeg er glad for at byggevolumet reduseres med 20 prosent, men jeg mener det ikke er nok. Jeg er redd murfølelsen fremdeles vil være der og håper partiene som nå ser ut til å danne flertallet i bystyret klarer å finne fram til en løsning som er bedre enn det som er lagt fram så langt. Siste ord er ikke sagt og bydelen vil stå løpet helt inn. Bydelen står samlet om disse kravene.

Ønsker utsettelse

Lillehagen har jobbet intenst for å påvirke sine partifeller i bystyret, og håper nå at en utsettelse av Bjørvika-saken, kan gjøre at han får flertallet i partiet med seg.

- For Arbeiderpartiets del håper jeg på en utsettelse i bystyret slik at saken kan drøftes grundigere i partiet og bli en sak på Oslo Aps årsmøte i begynnelsen av mars. Jeg vet at mange bydeler er opprørte over at Bjørvika-utbyggingen er blitt slik den er blitt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere