RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etter en tyve år lang forlovelse, og noen få dagers planlegging, er May-Irene og Guttorm omsider gift
Etter en tyve år lang forlovelse, og noen få dagers planlegging, er May-Irene og Guttorm omsider gift

Skulle på utstilling – endte opp i bryllup

Åpningen av billedutstillingen Quote Collage ble også starten på et lenge påtenkt ekteskap.

TØYEN: Kunstinteresserte flokket til galleri MAP på Tøyen for å få med seg åpningen av utstillingen Quote Collage fredag kveld. Det de ikke visste var at kunstnerne bak utstillingen, May-Irene Aasen og Guttorm Nordø, skulle benytte anledningen til å gifte seg.

– Jeg fridde i oktober 1991, men jeg ville ha en kjempefest av et bryllup med band og forskjellig, og det ville ikke May-Irene

Advokat Berit Jagmann sto for seremonien, og med galleriets besøkende som vitner spurte hun samboerparet om de ønsket å gifte seg, noe både brud og brudgom sa ja til.

Tyveårig forlovelse

Under et intervju med dittOslo, kun to dager i forveien, bestemte samboerparet seg for at åpningen av deres første felles utstilling også skulle bli bryllupsdagen deres. Likevel har bryllupsdagen vært påtenkt over lang tid.

– Jeg fridde i oktober 1991, men jeg ville ha en kjempefest av et bryllup med band og forskjellig, og det ville ikke May-Irene, sier brudgommen.

Derfor gikk det altså ganske nøyaktig tyve år fra frieri til de omsider fikk gitt hverandre sitt ja foran et forbauset og gledelig overrasket publikum. Etter at både åpningen og bryllupsseremonien var overstått, satte brudefølget kursen mot Asylet på Grønland, hvor det skulle feires.

Tinghuset neste

Advokat Jagmann har ikke formell vigselsrett, noe som betyr at de nygifte må gjennom en formell vigsel før de etter loven blir rette ektefolk.

– De må ta seg en tur på Tinghuset senere for å få ordnet formalitetene, sier Jagmann.

Utstilling til 13. november

Utstillingen Quote Collage består av 17 redigerte fotografier hvor sitater fra filosofer, forfattere, musikere og billedkunstnere smelter inn i bildene. Utstillingen kan ses på Galleri MAP i Tøyengata 32 fram til 13. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere