RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar tak: Trafikkansvarlig ved Stovner politistasjon, politioverbetjent Stig Tonsjø, forteller at flere bilførere har blitt pågrepet med våpen og narkotika i bil. Bildet er tatt ved en tidligere kontroll. ARKIVFOTO
Tar tak: Trafikkansvarlig ved Stovner politistasjon, politioverbetjent Stig Tonsjø, forteller at flere bilførere har blitt pågrepet med våpen og narkotika i bil. Bildet er tatt ved en tidligere kontroll. ARKIVFOTO Foto: ARKIVFOTO

Skulle sjekke sjåfører – fant kniver, pistoler og narkotika

Stovnerpolitiet har den siste tiden hatt økt innsats langs veiene i Groruddalen. Det har resultert i avsløringen av flere alvorlige lovbrudd.

GRORUDDALEN: Politioverbetjent og trafikkansvarlig ved Stovner politistasjon, Stig Tonsjø, forteller om økt innsats de siste helgene.

– Vi jobber på tidspunkter i helgene hvor det ellers ikke er politiaktivitet langs veiene. Det vi ser etter er ruspåvirkede sjåfører og mobile kriminelle. Vi ønsker å avdekke om folk kjører med våpen og narkotika i bilen, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Del på Facebook

Fant skytevåpen og narkotika

Kontrollene er et samarbeid der Stovnerpolitiet har med seg Statens vegvesen, hundetjenesten i politiet samt andre aktører som kommer inn og bistår ved behov. Og resultatene har allerede vist seg.

– Det viser seg at folk kjører uten gyldig førerkort, er i besittelse av ulovlige skytevåpen, kniver er beslaglagt og flere er tatt for promillekjøring. Vi tar også for oss teknisk tilstand på bil, og sjekker om avgifter er betalt og at personene oppfyller kjørevilkår, sier han.

Tauer bilene

Tonsjø forteller at konsekvensene hittil har vært store for de som ikke har ting i orden.

– Der vi har avregistrert biler har bilene blitt tauet bort på stedet. Så vi oppfordrer til at årsavgift og slike ting er betalt. Det er mange som har måttet forlate kontrollstedet til fots, sier han.

Flere personer har også ifølge Tonsjø blitt tatt for besittelse av narkotika.

– Det vi har kommet over hittil er begrensede mengder, men vi vet at det tidvis kjøres med leveringer og det har vi våre metoder for å avdekke, sier han.

LES OGSÅ: Krasjet med 3,22 i promille

Vil stanse gjengene

Tonsjø presiserer at de flytter kontrollene til forskjellige steder og opererer til forskjellige tider, ikke bare i helgene.

– Statistisk sett ser vi at det er flest ulykker med ruspåvirkede førere i helgene. Vi ser også at hastigheten går opp når trafikken er liten. Det ønsker vi å luke ut. Vi ønsker også at dette legger en demper på de som har gjengtilknytning, slik at de ikke bruker bil, sier han

Tonsjø legger imidlertid til at de aller fleste som stoppes har ting i orden.

– Det virker som de setter pris på at vi gjennomfører denne typen kontroller. Det blir godt mottatt og vi møter forståelse for at vi gjør dette her, sier han.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere