*Nettavisen* Nyheter.

Skullerud skole får Benjaminprisen

F.v.: elevrådsleder Anders Emilsson (15), Pietro Binelli (15), Hadice Øtguen (15), gruppeleder Johannes Hoff (15) og rektor Randi Elisabeth Tallaksen.

Torsdag 28. januar får Skullerud skole utdelt Benjaminprisen for deres betydelige arbeid mot mobbing, rasisme og diskriminering.

ØSTENSJØ/SKULLERUD: – Jeg husker jeg satt her på sofaen da vi fikk høre at vi hadde fått Benjaminprisen, og da begynte jeg faktisk å le. Det var en bekreftelse på alt det vi har oppnådd, sier Pietro Binelli, som er med i elevgruppen "Skullerud mot rasisme".

LES NORDSTRANDS BLADS LEDERARTIKKEL: Stolte av Skullerud

Det er en svært engasjert gjeng med elever Nordstrand Blad møter på Skullerud skole, åtte dager før prisen blir utdelt av kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Holdningskampanjer

Elevgruppen forteller ivrig om de ulike tiltakene de har gjort for å få en mobbefri skole, der alle føler seg inkludert.

– Vi har hatt ulike kampanjer, der vi har satt søkelyset på å bekjempe rasistiske ord. Vi laget en liste med ord som ikke var tilatt å bruke, og som skulle slås hardt ned på, sier Johannes Hoff, leder av elevgruppen.

Resultatet lot ikke lenge vente på seg.

– Etter holdningskampanjen så vi raskt store forbedringer, der hele skolen var med, sier Johannes.

Han forteller videre at etterpå fikk de mye positiv oppmerksomhet, og flere og flere elever ville engasjere seg i ulike elevgrupper som, ballkomite, elevresepsjon, Operasjon Dagsverk og elevorganisasjonen.

– Det er populært å engasjere seg, og i år var det rekordmange søknader til de ulike elevgruppene vi har, sier gruppelederen.

Videre forteller han om "heikampanjen" som de holder på med nå.

– Det handler rett og slett om å si hei til mennesker man egentlig ikke kjenner, sier han.

– Vi har vært flinke til å ta initativ til tiltak og og skape initativ, fortsetter han. Og det skal vi også fortsette med etter vi har fått prisen, skyter Pietro inn.

Rektor ved Skullerud skole, Randi Elisabeth Tallaksen, er stolt over at skolen har fått Benjaminprisen.

– Det er en ære, men også en forpliktelse til å fortsette arbeidet, sier hun.

– Elevgruppen "Skullerud mot rasisme" har klart å gjøre det populært å bry seg, og det er morro å spille på lag med dem, fortsetter hun. Sammen med elevenes egne tiltak har også skoleledelsen hatt fokus på forebygging av mobbing og rasisme.

– Noen av de første tiltakene jeg gjorde da jeg ble rektor her i 2006 var å markere FN-dagen. Året etterpå fikk 10-klassen synge for fredsprisvinneren Al Gore, sier Tallaksen.

Samarbeid

Som rektor syns hun det alltid har vært viktig å ha god kontakt med elevene, og har jevnlige møter med elevrådsstyret, der de får komme med sine innspill. Dette samarbeidet har gitt resultater.

– De faglige resultatene er blitt bedre, vi har nesten ikke fravær og det henger sammen med at elevene trives på skolen, avslutter hun.

Benjaminprisen deles hvert år ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Prisen ble delt ut for første gang i 2002. Skolen som vinner får 100.000 kroner og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen.

Prisen blir delt ut på den internasjonale minnedagen for Holocaust 27. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag