RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skullerud skole vant Kristins hjerte


Elevrådsleder Anders Emilsson som takket for prisen. Foto: Tormod Smedstad
Elevrådsleder Anders Emilsson som takket for prisen. Foto: Tormod Smedstad
Kristin Halvorsen lot seg imponere av elever og lærere på Skullerud skole onsdag.

SKULLERUD: Nordstrands Blad tok en prat med undervisningsministeren etter at Benjaminprisen var delt ut til Skullerud skole. Og hun var full av lovord.

– Alle ved skolen kan gratulere hverandre med en fantastisk gjennomføring, sier Kristin Halvorsen til Nordstrands Blad.

Benjamin-prisen er stiftet til minne om Benjamin Hermansen som ble knivdrept på Holmlia for ni år siden, og går til skoler som har utmerket seg i arbeidet mot rasisme. Prisen består av et diplom, en liten byste og 100.000 kroner.

Vel fortjent

– Jeg skjønner jo at dette er en skole som jobber godt for at alle skal vise hverandre respekt. Jeg så det tydelig denne dagen. Det gjør inntrykk når mange hundre elever er samlet, og viser så mye positivt til de som opptrer, sier Kristin Halvorsen.

LES HVA LIKESTILLINGSOMBUDET SKRIVER OM SKULLERUD SKOLE: Benjaminprisen – respekt for forskjellighet

Hun sier prisen var helt fortjent, fordi alle ved skolen har lykkes i å jobbe med holdningene tett på hver enkelt.

– De begynte med å ta tak i småting som kallenavn. Med det som nøkkel har de lykkes med å etablere et godt miljø.

– Denne skolen kan alle lære av. Og det er jo det som er hele meningen med Benjamin-prisen. At vi skal finne frem til gode eksempler. Skullerud har klart å sette fokus på det positive ved hver elev. Resultatene merkes, sier Kristin Halvorsen.

Under lunsjen satt hun sammen med to av elevene.

– De fortalte engasjert om hvordan de har jobbet, sier kunnskapsministeren som syntes det var stort å dele ut prisen til elevene Johannes Hoff og Anders Emilsson. Halvorsen advarer Skullerud-elevene og lærerne mot å hvile på laurbærene. Arbeidet mot mobbing, vold og rasisme må gjøres hver dag, sa statsråden.

– Det må jobbes hele tida. Store overgrep kan starte med sløvhet. Når ingen griper inn mot mobbing kan alvorlige overgrep vokse seg fram, sa Halvorsen under utdelingen.

Stolt rektor

– Vår skole har barn fra rundt 30 land og de snakker 30 ulike språk. Det gjør det helt naturlig for oss å arbeide for at alle elever skal ha det trygt og bra på skolen uansett bakgrunn, sa rektor Randi Tallaksen under utdelingen.

Juryens formann, Peder Nustad, kunne fortelle at en enstemmig jury hadde gått inn for å gi Benjaminprisen 2009 til Skullerud skole. Prisen er landsdekkende og Utdanningsdirektoratet står bak.

En viktig grunn til at Skullerud stakk av med prisen i år var at skolen for ett og et halvt år siden opprettet en egen rasismegruppe. Den er åpen for alle elever som ønsker å engasjere seg i arbeidet. En gruppe på fire utgjør et styre: Anders Emilsson, leder i elevrådet, Johannes Hoff og Pietro Binelli, medlemmer i elevrådsstyret, samt Hadice Øtgun.

Rørt til tårer

Blant dem som ønsket å si noe denne høytidelig dagen var skolebyråd Torger Ødegård som i sin tale sa at det må jobbes mot mobbing, trakassering, vold og rasisme hver dag. Petter Skarheim hilste fra Utdanningsdirektoratet. Men for elevene var nok høydepunktet artisten Chand. Rektor Randi Tallaksen synes elevene virkelig kom til sin rett denne dagen.

– Det var gripende da Chand spilte en sang han hadde skrevet om drapet på Benjamin den natten han hørte han var drept. Da var ikke øye tørt. Det jeg kommer til å huske er helheten. Smilende elever over alt. Som gir hverandre støtte og tommelen opp og viser med hele seg hvor stolte de er av å vinne denne prisen, sier en rørt rektor.

Plassering av bysten

– Bysten vet vi ikke hvor skal stå. Det eneste vi vet er at den skal være veldig synlig. Hva pengene skal brukes til, vet vi heller ikke. Det som er sikkert er at pengene skal komme alle på skolen til gode. Driftsstyret, elevene og ansatte skal være med på diskusjonen. Vi skal nok finne et formål som er i prisens ånd, avslutter rektor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere