Skulpturdokumenter blir offentliggjort

FÅR TILGANG: Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, her representert ved Marianne Sunde og Atle Klungrehaug, får nå innsyn i Kommuneadvokatens juridiske vurdering av avtalen mellom Christian Ringes og kommunen.

FÅR TILGANG: Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, her representert ved Marianne Sunde og Atle Klungrehaug, får nå innsyn i Kommuneadvokatens juridiske vurdering av avtalen mellom Christian Ringes og kommunen. Foto: ARKIVFOTO: SIMEN SUNDSBØ

Kommunen har holdt de juridiske vurderinger av skulpturparkavtalen med Christian Ringnes hemmelig, nå har Fylkesmannen bestemt at de skal offentliggjøres.

RÅDHUSET/EKEBERG: Nordstrands blad skrev i sommer om skulpturparkmotstandere som klaget på at kommuneadvokatens vurderinger i skulpturparkavtalen ble unntatt offentlighet.

Del på Facebook

Reagerte

Skulpturparkmotstanderne reagerte sterkt på å ikke få innsyn i dokumenter eller fikk være til stede under kommuneadvokatens orientering av finanskomiteen.

– Det store spørsmålet er om avtalen er ulovlig. Vi har krevd svar, men får ikke innsyn i dokumentene, sa Atle Klungrehaug fra Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, i.

Den gangen sa gruppeleder i finanskomiteen Eirik Lae Solberg at møtene rutinemessig lukkes når kommuneadvokaten uttaler seg.

Fylkesmannen på banen

Nå har Klungrehaug og Folkeaksjonen fått støtte fra Fylkesmannen. Fylkesmannens saksbehandlere har vedtatt at Oslo kommune må offentliggjøre kommuneadvokatens råd og vurderinger i forbindelse med Skulpturparken. I begrunnelsen skriver fylkesmannen blant annet at informasjonen fremstår som lite sensitive og at fylkesmannen ikke kan se hvordan offentliggjøring kan skade kommunens posisjon eller fremtidig saksbehandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.