*Nettavisen* Nyheter.

Skulpturpark kan bli utsatt i dag

OMSTRIDT: Den planlagte skupturparken i Ekebergskogen har vært svært omstridt. I dag skal byutviklingskomiteen behandle saken, men dersom Ap, R og V får SV med seg på laget kan saken bli utsatt til etter valget. Foto: FOTO: REIDAR RASCH

Den omstridte skulpturparken i Ekebergskogen kan bli utsatt når byutviklingskomiteen skal behandle den i dag.

RÅDHUSET: – Vi har denne uken fått innsyn i kommuneadvokatens vurdering av avtalen, men vi ønsker mer tid til å se på den. Derfor vil vi utsette saken, sier nestleder i Finanskomiteen, Rina Mariann Hansen, til Nrk Østlanssendingen.

Del på Facebook

Sammen med Venstre og Rødt går dermed Ap inn for å utsette behandlingen av den omstridte saken, der kommunen ønsker å inngå en 50 år lang avtale med eiendomsinvestor Christian Ringnes.

Et stort flertall i bystyret er i utgangspunktet for avtalen, men dersom Ap, V og R får med seg SV på å utsette saken, kan den altså bli utsatt til etter valget.

– Vi har vært innstilt på å behandle saken onsdag. Nå forstår vi at det ligger et forslag om utsettelse, og vi skal ta en avgjørelse på hva vi skal gjøre i løpet av dagen, sier Andreas Behring (SV) til Nrk.

Den nye parken på Ekeberg får 80 kvinneskulpturer donert av Christian Ringnes. Den vil strekke seg over et område på to hundre og femti tusen kvadratmeter. Skulpturparken har vakt stor harme blant enkelte i nærmiljøet, som blant annet har opprettet Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen.

Dersom saken blir utsatt til etter valget kan et eventuelt nytt bystyreflertall, etter valget, være avgjørende for den endelige behandlingen av saken.

LES MER OM SKULPTURPARKEN HER:

SV sier ja til skulpturpark

– SV har ikke snudd i skulpturparksaken

«Ekebergskogen i fare»

«Ekebergskogen må reddes»

«Det er utilgivelig å rasere Ekebergskogen»

– Dette sikrer Ekebergskråningens grønne profil

– La folket ha siste ord om skulpturparken

«Ja til skulpturpark»

– Gammeldags å ta bort skog for å lage park

– SV har blitt sjarmert av en riking og går god for en puppepark

– Vi har ikke blitt sjarmert av en riking

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.