RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ringen er sluttet: Anea, Mateo, Emilie, Malou, Hannah, Johanne, Ella, Bianca, Zoe, Olivia og Mille sammen med Birgit Throndsen. begge FOTO: ELISABETH C. WANG
Ringen er sluttet: Anea, Mateo, Emilie, Malou, Hannah, Johanne, Ella, Bianca, Zoe, Olivia og Mille sammen med Birgit Throndsen. begge FOTO: ELISABETH C. WANG Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

Skøyen-barn hekta på yoga

– Sist gang var jeg en lilla og rosa glitrende blomst, sier Anea (7) og smiler lurt. Vi ble med på barneyoga på Skøyen skole.

SKØYEN: – Kom bare inn! Du kan gjerne være med, smiler yogalærer Birgit Charlotte Throndsen.

Ideen på stuegulvet

Til daglig er hun yogainstruktør for voksne på treningssenteret Sats. Men en dag oppdaget Birgit hvor raskt barna hennes snappet opp yogaøvelse hun gjorde hjemme på stuegulvet. Da fikk hun en idé.

– Jeg fikk rett og slett lyst til å lære mer om yoga for barn. Høsten 2010 startet jeg med undervise på Bestum skole og har siden utvidet tilbudet til både Skøyen Skole og en barnehage i Bærum, forteller Throndsen.

Alle verdens hjørner

På Skøyen skole er det trangt i yttergangen utenfor klasserommet. 12 barn er over gjennomsnittlig klare til å ta fatt på dagens yoga-økt; Eller yoga-reise om man vil.

– Vi har reist mange steder allerede. Vi har vært i jungelen, i Egypt, inne i kroppen, i skogen og i verdensrommet. Hvor vil dere reise i dag da? spør Throndsen.

Det blir stille blant barna før en av dem raskt bryter ut.

– Vi kan dra på svømming i Drammen, for det skal jeg etterpå. Dit kan vi dra alle sammen!

Men det blir ikke fellesutflukt til svømmehallen i Drammen. Det blir en eksotisk reise til Svalbard.

– Hvordan snakker de på Svalbard. Snakker de dialekt, undrer Malou.

– Det er et godt spørsmål, sier Throndsen, men nå fortsetter vi med å kjenne etter på pusten vår. Og dere må kjenne på hjerte for å kjenne på pusten.

– Jeg finner ikke hjertet mitt, jeg, sier Mille.

– Da foreslår jeg at vi tar en rask liten treningsøkt med å løpe på stedet vi står. Da kjen-ner vi hjertet og pusten vår alle sammen, sier Throndsen.

– Annerledes for barn

Gruppen samler seg igjen etter endt økt. Det konsentreres om inn- og utpust.

– Ooooommmmm, oooommmm, oooommmm, lyder det gjennom klasserommet. Barna sitter som tente lys.

Ballongøvelser, en baby i en vugge, teddybjørn, telt, sol-hilsen og en edderkopp. I yogatimene på Skøyen skole er det kun fantasien som setter stopper. Og fantasi, det har barna mer enn nok av.

– Yoga for barn er annerledes enn yoga for voksne, men noen likhetstrekk er det. Vi forsøker å finne roen, snakke om pust og å gjøre ulike pusteøvelser.

Selve yogapasset, eller eventyret, har avspenning og en form for meditasjon til slutt. På den måten samler eller klarner vi tankene, samtidig som vi forsøker å finne fokus for å bedre konsentrasjonen, avslutter Throndsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere