RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøyen best i mobbeundersøkelse


MOBBEFRITT: Rektor Anne Helga Jarnholt ved Skøyen skole
MOBBEFRITT: Rektor Anne Helga Jarnholt ved Skøyen skole
Skøyen skole er en av seks skoler som topper statistikken over godt skolemiljø i Oslo. Rektor gleder seg over at strenge regler mot mobbing gir gode resultater.

SKØYEN: – Dette er godt å høre.

Skøyen-rektor Anne Jarholt er begeistret. Mandag denne uken presenterte Dagbladet tall som viser at Skøyen skole er en av seks skoler som topper listen over skoler i Oslo med minst mobbing blant elevene i syvende klasse.

Hele 94,3 prosent av syvendeklassingene som ble spurt om å delta på Elevundersøkelsen har deltatt, og samtlige svarer nei på spørsmålet om de har blitt mobbet på skolen de siste månedene.

Skøyen skole deler dermed førsteplassen over skoler med minst mobbing i Oslo med Slemdal, Vålerenga, Natur videregående skole,Oslo Private gymnasium AS og Godlia skole.

På landsbasis kan enda flere skoler skilte med et mobbefritt miljø og delt topplassering i listen.

LES OGSÅ: Her er en av verstingskolene i Oslo

Tøff handlingsplan

– Vi legger vekt på å ta vare på hverandre, sier rektoren som forklaring på de gode tallene.

Skolen har utarbeidet en konkret handlingsplan mot mobbing, og de seks udiskutable reglene (se faktaboksen) er en viktig del av hverdagen. I sjette klasse får elevene kurs i konflikt-håndtering, og kan deretter søke seg til meglerkurs.

Meglerne i syvende klasse skal bistå i konfrontasjoner mellom elever, slik at de ikke utvikler seg til alvorlige konflikter.

Samarbeid

Skolen samarbeider tett med FAU, og arrangerer vennegrupper i småskolen, slik at alle blir kjent med alle.

– Samarbeid med foreldrene er viktig, så de vet hva vi vektlegger i samværet med barna, forklarer rektoren, som legger vekt på at elevene skal ha tydelige rollemodeller i de voksne.

– Vi er flere voksne som har ansvar for flere barn, og vi ber foreldrene snakke med barna om hvordan vi skal være mot hverandre, sier Jarholt

I andre enden av skalaen finner vi blant annet Bjølsen skole. Arbeiderparti-politiker Jørgen Foss, har selv blitt mobbet ved Bjølsen skole, og forteller om triste minner fra egen barndom. Nå vil han jobbe for å bedre forholdene ved skolen.

– Jeg driter rett og slett i hvem som har ansvar for hva, fordi vi har alle ansvar for barna i bydelene våre. Vi har alle ansvar for at ingen barn er redd for å gå på skolen, sier han.

LES OGSÅ: De har funnet ut hvor ditt barn bør starte på skole

LES OGSÅ: Det blir «superkube» på Skøyen skole

LES OGSÅ: – Kanonbra skole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere