RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøyen i forandring


Karenlyst Allé i morgen: Slik skal Karenslyst Allé 49-53 se ut når alt er ferdigstilt neste sommer.
Karenlyst Allé i morgen: Slik skal Karenslyst Allé 49-53 se ut når alt er ferdigstilt neste sommer. Foto: Tegning: Fram
Det er fortsatt plass til flere kontorplasser i Skøyen sentrum. For tiden er det planer om tre store prosjekter på totalt over 55.000 kvadrat-meter.

SKØYEN: Lengst i prosessen har Fram og Tvenge-familien kommet med prosjektet sitt i Karenlyst Allé, der ingen kan ha unngått å legge merke til at det er i ferd med å reise seg et gedigent forretningsbygg.

Om det ikke er så digert i bredden, tar det igjen i lengden, forretningsbygget som skal stå ferdig på Skøyen sommeren 2012. Det 20.000 kvadratmeter store bygget strekker seg langs en stor del av forretningsgaten.

Del på Facebook

Inntil stasjonen

– Beliggenheten er fantastisk rett inntil togstasjonen. Jeg tror det blir helt unikt, sier Marianne Tvenge i Fram.

Eiendommen består av tre sammenhengende bygningskropper på 12, fire og 8 etasjer. Bygget vil få butikker i hele 1. etasje og kontorer i resten av bygget.

Matbasar eller butikker

Tidligere har Tvenge familien snakket om å ha ferskvarebasar med en rekke matråvarebutikker i 1. etasje på bygget.

– Det er litt tidlig å si så mye om. Vi har snakket om å få til en mathall, men vi jobber med flere ting akkurat nå, sier Tvenge.

Hun vil heller ikke gå nærmere inn på hvilke virksomheter som skal inn i det nye bygget ennå.

– Det er også for tidlig å si noe om, sier Tvenge, som ikke er i tvil om at Karenslysts nye signalbygg blir attraktivt.

– Jeg tror det blir et vanvittig flott bygg. Når også Ridehuset er ferdigstilt, tror jeg det blir et løft som hele Skøyen vil nyte godt av, sier hun.

Store muligheter for Ridehuset

Det gamle Ridehuset, som Berner Gruppen/Dagbladet kjøpte i 2007, i Drammensveien 131 er nå revet, slik det ble vedtatt for noen år siden.

Her er det kalkulert med 10.800 kvadratmeter fordelt på sju etasjer. Det meste av plassen skal brukes til kontorplasser, men også her er det tenkt noe butikkarealer på bakkeplan. I tillegg har utbyggerne tenkt seg en kjelleretasje med plass til 77 biler, ifølge prospektet som ligger ute for å friste potensielle leietagere.

Det har vært en turbulent vei til målet for utbyggerne. Først viste det seg at rive- og byggetillatelsen til bygget hadde gått ut. Deretter ble det strid med naboene og etterhvert klagesak hos fylkesmannen da Berner Gruppen senere ville fornye tillatelsen.

Nå er bygget altså revet. Når prosjektet, som akkurat nå søker etter leietagere, kan realiseres, vites ikke. Til tross for iherdige forsøk i flere dager, har det ikke lyktes oss å få tak i en talsmann for Akershus Eiendom.

Store planer

Også rett over gaten ved Ridehuset er det store planer. Om alt går utbyggernes vei, blir byggene i Drammensveien 134 oppgradert og bygget sammen i et flunkende nytt forretningsbygg.

Men det kan ta sin tid før byggearbeidene kan settes i gang.

Ikke politisk behandlet

Prosjektet er ikke politisk behandlet ennå. Et forslag til reguleringsplan fra Norwegian Property ligger nå hos plan- og bygningsadministrasjonen i Oslo kommune.

Utbyggerne regner med at det fort tar både ett et år og halvannet år før et så stort prosjekt er ferdig behandlet.

– Det kan jo hende vi må endre planene underveis, sier Fredrik Dreyer, utviklingssjef hos Norwegian Property.

Forretningsbygget som ligger på tegnebrettet er rundt 26.000 kvadratmeter, de fleste av dem med kontorflate. Men det er også planlagt noe butikkarealer på bakkeplan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere