RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøyen-ildsjeler, meld dere!


NY KLUBB: Finn Helge Hartmann og Jan Fachenberg arbeider med å danne nye Lions-klubber. Nå er det Skøyen som står tur. Foto: Fredrik Eckhoff
NY KLUBB: Finn Helge Hartmann og Jan Fachenberg arbeider med å danne nye Lions-klubber. Nå er det Skøyen som står tur. Foto: Fredrik Eckhoff Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
– Kan du tenke deg å bruke litt av fritiden din til å bedre barn og ungdoms oppvekstmiljø på Skøyen?

SKØYEN: Det fins allerede 33 Lions-klubber i Oslo. Nå dannes Lions Skøyen, som vil dekke områdene Skøyen, Madserud, Thune, Sjølyst og Hoff.

– Vi ønsker å komme i kontakt med minst tre ildsjeler fra Skøyen-området, gjerne i alderen 30 til 50, sier Finn Helge Hartmann og Jan Fachenberg, begge er distriktsguvernør i Oslo. De kan fortelle at det siste året er det dannet Lions-klubber flere steder i byen, blant annet i Nydalen, på Vålerenga og på Bislett.

For nærmiljøet

De forskjellige Lions-klubbene har et felles verdigrunnlag. Felles for dem er at barn og unges oppvekstvilkår er viktig, aller mest lokalt, litt nasjonalt og litt internasjonalt.

– De aller fleste klubbene har en høy prosentandel av arbeid og penger som går til formål i sitt nærområde, sier Fachenberg.

– Selv om klubbene har et felles verdigrunnlag, har hver enkelt klubb en stor grad av frihet og kan forme sin virksomhet og utvikling, sier Hartmann.

De to nevner at Lions har noen felles aksjoner for å samle inn penger, som den velkjente tulipanaksjonen, og lokale aktiviteter og arrangementer, som for eksempel kunstmesser.

«Lions er gode venner som hjelper andre,» kan vi lese på en Lions-flyer, og Hartmann og Fachenberg er også opptatt av den sosiale siden ved Lions-engasjementet.

– Man blir en sammensveiset og fin vennegjeng, sier Hartmann.

Ta kontakt eller møt opp!

Nå er det altså ildsjelene i Skøyen-området som skal samles. Ønsker du informasjon om den nye Lions-klubben for Skøyen, ta kontakt med Finn Helge Hartmann, tlf 905 40 218, eller Jan Fachenberg, tlf 916 83 771.

Eller du kan bare møte opp på møtet onsdag 26. oktober klokken 19 i Ullern Frivilligsentrals lokaler i Hoffsveien 25.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere