*Nettavisen* Nyheter.

Skylder på Vannverket

Omsorgsbygg mener det er Vannverket som er årsaken til den dårlige vannkvaliteten på Oppsalhjemmet. Nå jobbes det med å løse problemet.

Vannkvaliteten jevnt over fra Vannverket kunne vært bedre. Vi kommer til å ta opp dette i full bredde. Det som viser seg når vi har tatt vannprøver er at det er mye humus i vannet som kommer inn. Dette ble det tatt tak i på nyåret, og vi jobber nå med å rette en henvendelse til Vannverket, sier eiendomsansvarlig for område syd, Erik Ølness.
Hvorfor er det bare noen steder i bygget man har problemer med vannet?
Jeg har ikke hørt at problemet bare er noen steder. Jeg kan ikke forstå hvorfor det bare er problemer i en av søylene, svarer Ølness.

Hoper seg opp

Han forteller at rørene i Oppsalhjemmet ble spylt mens Bydel Østensjø hadde ansvaret for forvaltningen av bygget.
I 2003 ble det satt inn filter og de blir byttet med jevne mellomrom, men de tar ikke de fineste partiklene. Vannet blir varmet opp til 80 grader for å unngå legionella, men disse fine partiklene har en tendens til å hope seg opp i dusjhoder, siler og armatur.
Hvorfor har dere ikke gjort noe med dette før nå?
Omsorgsbygg tok over forvaltningsansvaret av kommunale bygg januar i 2004. Når man overtar en så stor eiendomsmasse vil det selvfølgelig ta litt tid å få tatt igjen alt som har vært forsømt når det gjelder vedlikehold. Det har ikke vært mulig med den staben vi har å bare knipse med fingrene, og så er alt som det skal være. Vi er 28 ansatte som har overtatt all eiendomsmasse fra bydelene. Det er en enorm arbeidsmengde, sier han.

Ikke helsefarlig

Ølness sier det ikke finnes noen midlertidige løsninger.
Enten må Vannverket lever bedre vann, eller så må vi installere renseanlegg ved hvert eneste sykehjem, og det vil bli en enorm kostnad.
Han presiserer at vannet ikke er helsefarlig.
24. mai tok vi første vannprøvene, som ble sendt til analyse. De viste for høyt innhold av humus. Vannet er udelikat, men det er ikke helsefarlig, sier han og legger til at dette er det samme vannet som alle husstandene i området rundt sykehjemmet får.
Når vil problemene for Oppsalhjemmet være løst?
I løpet av sommeren bør vi ha en formell henvendelse klar til Vannverket. Det blir en løsning på dette, men jeg tør ikke si noe om når.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.