RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyllet bort søppelet

Små og store miljødetektiver kravlet rundt på Linderudsenteret lørdag formiddag på jakt etter søppelforbrytere. Så kom Blekkulf dem til unnsetning.

Linderud: Hundervis av barn, noen av dem ekte miljødetektiver, smøg seg rundt og svarte på vriene spørsmål om hvor søppelet skal kastes. De puttet melkekartonger i kjeften på flodhesten Frode og fikk resirkulerbare premier tilbake. Det var miljøets dag på Linderudsenteret på lørdag.
- Vi ønsker å gi barna noen gode tanker om miljøvern og energibruk, og gjøre dem bevisste på hvor de kaster søppelet sitt, forklarte Rune Volla, høytidelig styremedlem i Bjerke Blekkulfklubb. Vi må ta vare på naturen og jorden vår, vi må tenke globalt og handle lokalt, poengterte han.
Fjernkontrollsangen
Ved en egen stasjon kunne barna lage sitt helt eget papir av resirkulerbare materialer. Der fikk de også utdelt premier, som takk for god innsats. T-skjorter, tegneblokker og kort, alt selvfølgelig av resirkulerte materialer.
Så kom de ned fra oven, heltene Blekkulf og Rocke-Rolf, og ga en miljøkonsert av de sjeldne. "Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt", sang de. Så leverte de den ene hiten etter den andre, fra sparedusjsangen (om å spare på vannet) videre til fjernkontrollsangen (om å skru av tv'en). Mellom rockelåtene kom Rocke-Rolf, tett i pappen som han var, til å si:
- Er det den store søppeldagen? Da kan vi vel bare kaste sjokoladepapir og brusflasker overalt, da vel?
- Neeeei, korrigerte barna ham fra der de sto nede på gulvet.
Debut som søppeldunk
Madeleine (9 og et halvt) fikk lov til å prøve seg som søppeldunk for aller første gang i livet. I oppsetningen av det verdenskjente stykket "Den store søppeldagen" fikk hun, helt miljøriktig, kastet pølsepapir på seg. Og lærte, sammen med de andre barna, at slikt gjør man slettes ikke.
- Det var litt gøy. Jeg har lært at man ikke skal kaste søppel på bakken, sa søppeldunken Madeleine i en utfyllende kommentar etter sceneopptredenen. Hun var på senteret sammen med tanta og søskenbarna sine. Hun lovet hellig at hun aldri hadde kastet søppel på bakken før, og sa også at hun skulle vurdere å melde seg inn i miljøklubben Blekkulf.
Pass ditt bananskall!
Bak scenen sto Dag Pettersen, informasjonskonsulent i Renovasjonsetaten, og smilte fornøyd. Han fortalte om en miljødag som startet labert, men som tok seg veldig opp etter hvert.
- Ungene var kjempefornøyde med premiene. Jeg håper bare at de har lært noe om kildesortering. Det var jo mange barn som gikk hjem med nytt papir som de har laget selv, sa han. Pettersen anslo at nesten 200 barn var innom miljøarrangementet i løpet av den lange lørdagen.
Det lover godt både for naturen, miljøet og fremtiden i Groruddalen. 200 nye miljødetektiver er spredt rundt i dalen. Så pass på, neste gang du står der med et bananskall i hånda. En liten miljødetektiv kan se deg.

Søppeldagen? Da kan vi vel bare kaste sjokoladepapir og brusflasker overalt, da vel?
Rocke-Rolf


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere