RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Skyskraperkrig» ved Oslo S


De nærmeste åra kommer det flere skyskrapere i området rund Oslo Plaza. Også selve Plaza skal etter planen bli høyere.
De nærmeste åra kommer det flere skyskrapere i området rund Oslo Plaza. Også selve Plaza skal etter planen bli høyere. Foto: ARKIVFOTO
Barcode-rekka blir som småbygg å regne mot de nye planene like bak. I 2015 skal det reises en ny skyskraper ved Oslo S.

SENTRUM: Fredag ble det bestemt at Nordea flytter hovedkontoret sitt til et nytt høyhus ved Oslo S. Samtidig skal Oslo S forvandles med investeringer på over syv milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

SV OM BJØRVIKA: Stolt over hva vi fikk til

AP OM BJØRVIKA: Dette er en sorgens dag for Gamle Oslo

Ny skyskraper i 2015

Innen 2015 skal det være reist en ny skyskraper i området. Det er den såkalte lavblokka, som inntil nylig huset Postens Brevsenter, som skal rives og gjenoppbygges. Den planlagte skyskraperen blir nesten like høy som Postgirobygget og Oslo Plaza.

– Høyblokka som ligger inne i vårt forslag er nesten 100 meter høy, sier administrerende direktør Steinar Manengen i KLP Eiendom, til Dagens Næringsliv.

Også flere skyskrapere planlegges i området rundt Oslo S. NSBs eiendomsselskap Rom Eiendom planlegger å bygge rundt 100.000 kvadratmeter ved Oslo S, hvorav flere høyhus, som kommer i tillegg til KLP Eiendoms 65.000 kvadratmeter.

FOLKEMØTE OM BJØRVIKA: – Udemokratisk utbygging

Øker høyden på Plaza

I tillegg foreligger det planer om å øke høyden på Oslo Plaza i kombinasjon med en ny lavblokk ved siden av den eksisterende skyskraperen. I alt er det snakk om planlagte investeringer på rundt en halv milliard kroner.

– Det dreier seg om i underkant av 400 nye rom, sier administrerende direktør Lars Wenaas i Wenaasgruppen, som eier Oslo Plaza til Dagens Næringsliv.

117 meter høye Oslo Plaza er i dag Norges nest høyeste landfaste bygning, bare slått med noen meter av det såkalte Haldentårnet. Men med utvidelsen blir trolig Plaza igjen Norges fyrtårn nummer én.

ØSTKANTAVISA MENER: En håpløs kamp?

HVA MENER DU OM AT DET KOMMER FLERE HØYHUS I OSLO SENTRUM? KOMMENTER SAKEN UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere