RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skytebane i 2012?

Denne uken skal det avgjøres - hvor skal Nordstrand Skytterlag få være i fremtiden?

PRINSDAL/GRØNMO/RÅDHUSET: Saken skulle vært avgjort i bystyret før jul, men den vanskelige ambassadesaken tok all tid for politikerne, og dermed måtte skytebane-saken utsettes. Onsdag står den på kartet igjen, men først etter avstemming kan skytterlagets fremtidige adresse stedfestes.

Alternativer

Bakgrunnen for det bystyret denne uken skal ta stilling til, ligger i forslag opp gjennom årene. Siste bærende vedtak ligger tilbake til 17/12-03 da bystyret fattet følgende 3-delte vedtak:
1) Det igangsettes et arbeid for å etablere alternativ lokalisering for skytebanen, om nødvendig i samarbeid med andre kommuner innen 1,5 år.
2) Skytebanen på Prinsdal avvikles så snart det er funnet alternativ.
3)I forbindelse med arbeidet med alternativer bes byrådet om å gi en faglig vurdering av miljøforbedringene av eksisterende skytebane som Nordstrand skytterlag har utarbeidet.

Som kjent er det etter dette laget en "plan" for alternative lokaliseringer hvor to steder på Grønmo, Godlia, Åsland og Maurtu har vært omtalte og vurderte elementer.
Til bystyrebehandlingen som skulle vært i desember, ble det fremlagt en innstilling fra byrådet med følgende forslag til vedtrak:
Det utredes videre å anlegge en skytebane på Grønmo. Skytebanen på Prinsdal videreføres inntil 2012
.
Og så ha vi flertallsinnstillingen fra Samferdsels- og miljøkomiteen som ble fremmet av Arbeiderpartiet ved Rune Gerhardsen og SV ved Hans-Petter Aas:
1) Prinsdal skytebane avvikles innen 1/1-07
2) Byrådet bes anlegge en ny støydempet og moderne skytebane på Grønmo.
3) Dersom den nye skytebanen ikke står klar når Prinsdal skytebane legges ned, gis byrådet i oppdrag å finne midlertidig løsning slik at Nordstrand skytterlag kan opprettholde sin virksomhet inntil anlegget på Grønmo står ferdig.

Komiteen understreket i en merknad betydningen av at Nordstrand skytterlag fortsatt skal kunne drive sin virksomhet.

Protester

Men som mange vil huske ble det betydelig støy da Grønmo-alternativet ble fyrt av. Folk på Dal/Brenna, Mortensrud, Lofsrud, Bjørndal og Klemetsrud kom på barrikadene, og en enorm protest-/underskriftskampanje ble satt i gang.
Og den har tydeligvis gjort inntrykk. For Hans-Petter Aas som fremmet Grønmo-forslaget i komiteen, sier nå til Nordstrands Blad at det for hans parti (SV) ikke vil være aktuelt å stemme for Grønmo- eller Godlia-alternativet. Samtidig går de for nedleggelse av banen i Prinsdal.
Jeg ser ikke lenger Grønmo-alternativet som aktuelt, sier Aas.
Slike flyttesaker er alltid problematiske for vi må ha helt klare alternativer som betyr at man ikke bare flytter på problemet.

Håper på vedtak

Jeg tror det må være flertall som kan gi grunnlag for et vedtak nå, sier Gunstein Lauvrak i Nordstrand skytterlag. Men jeg vet ikke hvor vi skal være i fremtiden.
Skytterlags-lederen sier hann tror det blir en flytting fra Prinsdal, men håper det ikke skjer før et nytt permanent bane-alternativ er klart til bruk.
Det som er helt sikkert, er at en ny bane, uansett hvor den blir, ikke kan stå ferdig i løpet av året, d.v.s. til 1/1-07.
Uansett hvor det må bli så håper skytterlaget på en avgjørelse nå.
Ingen er tjent med at saken stadig skyves utover i tid, sier Gunstein Lauvrak.
Nå har vi holdt på med denne saken helt fra begynnelsen av -70-tallet.
Nordstrand skytterlag etablerte seg på banen i Prinsdal i 1948/49.
Saken kommer altså opp i bystyret nå til onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere