RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyter måker ved Maridalsvannet


 
 
Hvorfor blir det skutt måker ved Maridalsvannet, undrer lesere.

MARIDALEN: På spørsmål fra NAB bekrefter overingeniør Petter Morstad i Vann- og avløpsetaten (VAV) at det ble skutt måker, senest 23. mai.

Del på Facebook

– Vi melder alltid fra til politiet når vi skyter måker, sier Morstad, og forteller følgende:

«Det har gjennom tidene vært registrert mye fugl ved inntaksmagasinene til drikkevannsforsyningen. Avføringen fra fugl kan være infisert med mikroorganismer som kan være skadelig for mennesker.

For å begrense mengden måker, ender og gjess skjermes øyene mot ruging, noe som er en effektiv metode for å begrense fuglebestanden i området. Det blir også avlivet fugler og egg blir punktert. En rapport fra NIVA (1984) beskriver store mengder fugl ved Maridalsvann og effekter av dette. I dag er det vesentlig færre måker ved Maridalsvannet. Både på grunn av tiltak mot fugl og fordi det er vesentlig mindre måkebestand i indre Oslofjord i dag enn i 1984.

Fylkesmannen har gjennomført sjøfugltellinger i indre Oslofjord. Undersøkelsen viser en markant nedgang i bestanden av hettemaker. Hettemåken dominerte bestanden av måker og gir dermed et godt bilde av bestandsutviklingen. Tilsvarende utvikling gjelder trolig også Maridalsvann. Dette, sammen med de tiltak som er gjort mot fugl av VAV, gjør at fugl i dag er et mye mindre problem enn tidligere. I 2010 ble det skutt 5 fugl samt at et stort antall ble forstyrret. I tillegg ble det punktert 16 egg.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere