RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyter Max Manus i Hvervenbukta


Scenen til Max Manus-filmen, som ble skutt i Hvervenbukta sist tirsdag, finner sted etter senkingen av transportskipet Donau utenfor Drøbak vinteren 1945. Alle foto: Arne Vidar Jenssen
Scenen til Max Manus-filmen, som ble skutt i Hvervenbukta sist tirsdag, finner sted etter senkingen av transportskipet Donau utenfor Drøbak vinteren 1945. Alle foto: Arne Vidar Jenssen
Det var flere som fikk seg en støkk da de tirsdag møtte tyske soldater i Hvervenbukta.

HVERVENBUKTA: For noen vekket synet av militærbiler og soldater dårlige minner. Årsaken til det foruroligende møtet i Hvervenbukta var innspillingen av Nordisk Films storfilm "Max Manus".

Kjempeprosjekt

19. februar startet opptakene til en av de største filmproduksjonene i Norge de siste 20 år, og noen av scenene i filmen vil publikum altså kunne kjenne igjen fra det populære tur- og badestedet.

Filmen har et budsjett på 50 millioner kroner, og denne enorme summen er lagt i hendene på "Bandidas"-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Regiduoen, som studerte film sammen i Stockholm på 90-tallet, har i tillegg til storfilmen "Bandidas", regissert over 500 reklamefilmer sammen.

Historien om motstandsmannen Max Manus, som var en av de mest kjente og fargerike norske motstandsmenn under 2. verdenskrig, skal festes til film med Aksel Hennie i hovedrollen som krigshelten.

Utfordring

Rollebesetningen for øvrig teller blant annet Knut Joner og Kyrre Haugen Sydness som henholdsvis Gunnar Sønsteby og Jens Chr. Hauge. Rollen som Max Manus´ kone Tikken, som nå er 93 år, gikk til Agnes Kittelsen.

Å portrettere en virkelig person som så mange av den eldre generasjon nesten har et personlig forhold til, er selvfølgelig en stor utfordring og en oppgave man må være ydmyk overfor, sier Hennie til Filmweb.

Stor scene

Storfilmen bygger på historien om Manus og følger ham fra krigens utbrudd frem til sommeren 1945.

Hvervenbukta ble brukt som location for å filme en av Max Manus´ virkelig store bragder, nemlig å senke det beryktede transportskipet Donau. Dette skjedde utenfor Drøbak vinteren 1945.

Hvervenbukta har den senere tid vært preget av vårtegn, men filmteamet klarte uten problemer å skape et vinterlig preg under innspillingen.

Og skuespillerne som måtte svømme og vasse i land hadde neppe problemer med å finne vinterstemningen.

Sperret av

Historien om Max Manus og de andre i Oslogjengen er kjent for de fleste, men filmteamet legger som vanlig et hemmelighetens slør over innspillingen.

Store deler av området nede på stranden og i skråningen fra Dølastua og ned til Paviljongen, var derfor sperret av, og trafikken på Gamle Mossevei ble i perioder stoppet av innleid politi.

Premièren på Max Manus er satt til 19. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere