RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slå tilbake mot seksuell trakassering

Seksuell trakassering er uønska oppmerksomhet retta mot kjønn, kropp og seksualitet, og er noe svært mange jenter blir utsatt for. Seksuell trakassering er alt fra å bli kalt hore til å bli klådd på eller til og med voldtatt. Frykten for å bli voldtatt eller ubehaget ved å bli kalt hore er med på å kontrollere jenters oppførsel. Når gutten på raden forran snur seg og lager kysselyder mens ei jente sier noe eller klyper henne i rumpa, svekker det jentas selvtillit, og hun tør kanskje ikke åpne munnen neste gang.

Sosialistisk Ungdom har startet en kampanje om dette temaet, som heter "Slå tilbake- mot seksuell trakassering!". Vi mener det er viktig at jenter blir tryggere på seg selv, tør å heve hodet og ta mer plass i klasserommet og på jobben. Seksuell trakassering handler om å bli fratatt noe av det mest grunnleggende i et menneskes liv. Nemlig retten til å bestemme over sin egen kropp. Jenter må få sette sine egne grenser og tørre å si NEI!

Østkanten SU
vil at jentene på østkanten i Oslo skal skal bli tryggere på seg selv og tørre å si ifra når de blir utsatt for seksuell trakassering. I SU har vi et opplegg som heter feministisk selvforsvar, og som kombinere enkle fysiske selvforsvarsteknikker med selvtillitsøvelser. I løpet av høsten skal Østkanten SU arrangere slike kurs i lokalsamfunnet, slik at så mange jenter som mulig kan få lære å bli tryggere og å tørre å si nei til seksuell trakassering!

For mer informasjon om kampanjen og kurs, se www.su.no/feminismeMari Lund Arnem,

Nestleder i Østkanten Sosialistisk Ungdom

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere