*Nettavisen* Nyheter.

Slagkratig forsvar i kulde og snø

Det ser brutalt ut, men for gutta på selvforsvarskurset til Furuset Sportssenter dreier det seg ikke om brutal slåssing.

Furuset: - Det viktigste er å beskytte dama! Eller egentlig å dytte hun til angriperen og løpe selv da, hehe.
Selvironien var upåklagelig blant gjengen som hver tirsdag og torsdag møter opp for å trene selvforsvar på Furuset. Forrige torsdags trening hadde trener Trond Wetter lagt utendørs, for å skape en realistisk bakgrunn.
- Det er ikke inne på parketten eventuelle angrep kan skje, her har vi mørket, kulden og snøen som er den faktiske virkelighet, forteller han.

Godt forberedt

Gjengen har trent sammen i halvannet til to år. I begynnelsen dreier det seg mye om teknikk, men nå har de gått over til å trene på så kalte scenarioer. Det går ut på at halvparten av gruppen er uforberedt, mens den andre halvparten har planlagt diverse angrepssituasjoner, slik at de må bruke forsvarsteknikkene de har lært.
- Her får deltakerne oppleve en mer virkelighetsnær situasjon, forteller Wetter. Både pulsen og adrenalinet øker, fordi de ikke vet hva som venter dem, og det er først da en får se om teknikkene sitter.
Selv om treningen inneholder både kniver og balltrær er det ikke snakk om en brutal gjeng.
- Dette er helt vanlig folk som ønsker å kombinere trening med læring, sier trener Trond Wetter. Det dreier seg ikke om kampsport, men om selvforsvar.

Beskyttelse

Og i en stadig mer brutal verden, kan det kanskje være greit å lære seg et og annet triks. Når Lokalavisen Groruddalen spør hvorfor de ønsker å lære seg mer selvforsvar, kommer det ganske unisont:
- Vi ønsker å beskytte oss. En vet aldri når en kommer opp i situasjoner der det er nødvendig. Også dama da, vi må beskytte damene, avslutter de lattermildt før de griper balltrærne for å trene videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag