Gå til sidens hovedinnhold

Slakter avtale om hotellmøter

Mindre møter i bydelene skal nå legges til et Eurest konferansesenter eller et av Thons hoteller. Skivebom, tordner Ivar Johansen (SV).

GRORUDDALEN: Bystyrepolitikeren fra Lindeberg er ikke mye begeistret over Oslo kommunes nye avtale om såkalte innenbys konferansepakker.

Om ti eller flere personer skal samles til møte utenfor kommunens egne lokaler, så må de i fremtiden reise til ett av ti steder.

Samtlige ti drives av Thon eller Eurest.

Ivar Johansen mener dette blir mye dyrere enn å leie seg inn lokalt, og ikke minst mye mer upraktisk.

Ta Bydel Østensjø. Hittil har en barnehage kunnet avtale bruk av Oppsal samfunnshus til en konferanse, og gjøre serveringen billig. For eksempel bestille Pizza fra Peppes. Nå er de pålagt å følge en storkjøpsavtale der de må kjøpe en konferansepakke som inkluderer romleie, teknisk utstyr, kaffe/te, drikkevann og en toretters eller buffé-lunsj, sier Johansen.

Han påpeker at dette må bli mye dyrere enn å gjøre det på gamlemåten og har fått henvendelser fra tillitsvalgte i kommunen som mener ordningen slår helt feil ut.

Merker det er dyrt

Nå merker virksomhetene at dette er fordyrende. Særlig bydelene har brukt billigere og bedre lokaler i nærmiljøet. Som oftest har lokalene vært gratis, mot at man kjøper maten hos dem.

Ivar Johansen mener det er galt at bydeler, etater og virksomheter må bruke de samme stedene som kommunen sentralt har låst seg til.

Stordriftsfordeler er bra. Men på de store tingene. Nå beveger innkjøperne seg ned på stadig mindre og mindre saksområder, og da blir det fort - i totalbildet - både dyrere og mindre hensiktsmessig. Men sånn er FrP-kommunen. Jeg har bedt Byrådet gi en nærmere begrunnelse overfor bystyrets finanskomité, sier Johansen.

Feil bruk av krefter

Han fremhever at kommunen bør bruke mer tid på de store tingene, framfor å forhandle fram innkjøpsavtaler på alt av stort og smått.

Det er åpenbart at det er penger å tjene på å forhandle frem gode avtaler for innkjøp av datautstyr, biler, kontormøbler og andre store poster. Vi har eksempler på fullstendig feilslåtte innkjøp som ikke har vært gode nok.

Bruk kreftene der, og slutt å lage flere og flere avtaler for småting, sier Johansen.

De flest møter i kommunal regi er små. Hvis elleve ansatte trenger å samles rundt et bord i ro og mak er det feil å tvinge dem ut på et hotell, avslutter Ivar Johansen.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene