RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonefoto
Illustrasjonefoto

Slakteri brøt dyrevernloven

Flere dyr måtte tvangsslaktes fordi de fikk feil fôr på slakteriet Fatland på Furuset.

FURUSET: I dag må slakteriet møte i retten fordi de nektet å betale en bot på 450.000 kroner for brudd på dyrevernloven.
Ti lam omkom eller ble tvangsslaktet i november 2006 fordi slakteriet Fatland på Furuset ga dyrene feil fôr. Det mener Oslo-politiet, som har utarbeidet tiltalen i samarbeid med Mattilsynet og Statsadvokaten, skriver NRK Østlandssendingen.

Fikk feil fôr

Istedenfor høy fikk 85 dyr kraftfôr, noe som skal ha ført til at flere ble syke og pint til døde i november i 2006.

Advokaten til Fatland Oslo, Trond Jarle Bachmann mener slakteriet ikke har gjort noe galt.

Rutinene som Fatland Oslo har er i overensstemmelse med de krav som lovverket setter. De er også i overensstemmelse med det en finner hos andre slakterier i Norge. Det er ingen kritikkverdige forhold her i forhold til rutiner og regler, sier Bachmann til Østlandssendingen.

Ikke straffbart

Slakteriet, som leverer kjøtt under merkenavnet Skjeggerød, har lenge hatt problemer med å følge Mattilsynets regler for god dyrehelse. I perioder har slakteriet betalt dagbøter, og har vært stengt på grunn av hygieneslurv og uakseptable slaktemetoder. Dette skal også ifølge politiet ha hatt innvirkning på boten.

Advokat Bachmann mener at det ikke har skjedd noe straffbart.

Det er beklagelig at det er noen sauer som døde og noen som ble avlivet som følge av at de ble syke av det fôret de fikk. Her har også Fatland ting å svare for, men slik vi vurderer det er det ikke grunnlag for noe straffeansvar, sier Bachmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere