RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slanker bydelens sykehjem


Uranienborghjemmet mister 3,5 stillinger. FOTO: Erik Tangen
Uranienborghjemmet mister 3,5 stillinger. FOTO: Erik Tangen
Frogner seniorråd stiller seg sterkt kritiske til Sykehjemsetatens bemannings- prosjekt, som fører til at Major-stutunet sykehjem mister ti årsverk.

MAJORSTUEN: Sykehjemsetatens såkalte "standardbemanning" bekymrer Frogner Seniorråd. I år mister Majorstutunet sykehjem 10 årsverk, og Uranienborghjemmet mister 3,5.

Bakgrunnen for nedbemanningsprosjektet, kalt "Delprosjekt Bemanning", er store forskjeller i bemanningen ved kommunale sykehjem, noe som har medført ulikt tilbud til beboere og ulik arbeidsbelastning for de ansatte.

Dårligere kvalitet

Det kan være liten tvil om at en reduksjon på 10 stillinger ved Majorstutunet og 3,5 stillinger ved Uranienborghjemmet, vil få innvirkning på kvalitetsnivået ved hjemmene når man vet at personalet har strukket seg til det ytterste for å sikre dagens gode pleienivå. Det må her tas i betraktning at bydelens meget anstrengte økonomi har tvunget frem en heving av terskelen for innleggelse på sykehjem, slik at det samme personale over den senere tid har fått pasienter med et langt tyngre pleiebehov enn hva tilfellet har vært tidligere, skriver Frogner Seniorråd i en uttalelse, som ble enstemmig vedtatt av bydelsutvalget under deres siste møte før jul.

Lover kvalitet

Vi vet enda ikke hvordan bemanningsreduksjonen vil slå ut for den enkelte beboer, sier institusjonssjef ved Majorstutunet sykehjem Arvid Kristiansen. Det sier seg selv at vi nå vil ha mindre tid til den enkelte beboer, men samtidig er det viktig å ikke svartmale situasjonen. Det finnes andre sykehjem som har hatt en vesentlig lavere bemanning enn oss, som samtidig har levert tjenester av høy kvalitet. Selv om vi får mindre tid til hver enkelt, skal vi fremdeles ha god kvalitet på tjenestene våre, lover han.

Vil ikke flyttes

De ansatte som må forlate Majorstutunet vil bli flyttet til andre sykehjem i byen. Hvem som må gå, blir et ansiennitetsspørsmål.

De har fått mulighet til å ønske seg til de aktuelle sykehjemmene som sitter med ubesatte stillinger.

Det finnes selvsagt mange som føler en tilhørighet til Majorstutunet, og som dermed ikke ønsker å bli flyttet, så dette er en krevende prosess også rent personalmessig, sier institusjonssjefen.

Majorstutunet må møte nedbemanningen med mer krevende turnuser for ansatte, omlegging av rutiner og øke andelen fagpersoner i pleiegruppen.

De ansatte vil få mer krevende turnuser, og det vil bli mindre rom for tilrettelegging ved sykdom, sier Kristiansen. Samtidig må vi være edruelige - folk mister tross alt ikke jobbene sine, sier han og refererer blandt annet til SAS og Telenor.

"Bydelsutvalget vil ta denne saken opp med Sykehjemsetaten v/ byråden med tanke på at nedbemanningsplanene umiddelbart må stilles i bero og således sikre at dagens kvalitetsnivå så langt mulig opprettholdes også i lys av de langt tyngre oppgaver som etter hvert er blitt lagt på personalet" står det å lese i protokollen fra møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere