RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjonsfoto

Slapp fengsel for sex med mindreårig

En mann i 30-årene fra Bydel Østensjø hadde sex med en jente som var under 16 år, men slipper fengsel.

OSLO TINGRETT: Mannen og en jevnaldrende kamerat fra Oslo vest møtte like før jul i Oslo tingrett, tiltalt for seksuell omgang med en jente under 16 år.

De erkjente ikke straffskyld for forholdene som fant sted i 2002, like etter at jenta var fylt 14 år.

De tiltalte var på dette tidspunktet midt i 20-årene. Østensjømannen skal alene og sammen med kameraten ha hatt sex med jenta flere ganger. Etter at de to tiltalte og jenta hadde sex ble de to mennene siktet for voldtekt, men det ble ikke tatt ut tiltale.

Østensjømannen møtte jenta på nettet og forklarte i retten at han trodde hun var eldre. I en mail til jenta unnskylder mannen at «han fikk litt kalde føtter» og ble ikke trodd på at han ikke var klar over jentas alder.

Forholdene ble anmeldt i 2010, men ble liggende 13 måneder hos politiet. De to mennene får betydelig strafferabatt for dette og dømmes til åtte og ti måneders betinget fengsel. De må også betale 5.000 kroner hver i saksomkostninger og 333.000 kroner i erstatning og oppreisning.

LES FLERE DOMMER FRA OSLO TINGRETT HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere