RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slapp med skrekken


Eldrerådets leder, Niels Christian Fog, understreker viktigheten av å opprettholde aktivitetene på eldresentrene.
Eldrerådets leder, Niels Christian Fog, understreker viktigheten av å opprettholde aktivitetene på eldresentrene.
Bydelsutvalget i Bydel Ullern "fant" 4,5 millioner kroner. Dermed unngikk bydelen å halvere støtten til eldresentrene og saldering av en rekke andre poster.

Ullern: Omorganisering av noen tjenester i Oslo kommune førte til at Bydel Ullern fikk 4,5 millioner mer å rutte med i 2008. Dermed kunne bydelsdirektørens opprinnelige budsjettforslag for 2008 ses på med nye øyne.

Sterke reaksjoner

En fullsatt sal på Stoppestedet viste at det var stor interesse knyttet til bydelsutvalgets budsjettbehandling. I bydelsdirektørens forslag lå blant annet en halvering av støtten til eldresentrene. Bydelsdirektøren foreslo også kutt i nesten hele vikarbudsjettet for de offentlige barnehagene, som utgjorde en innsparing på 1 million kroner.

Disse forslagene hadde på forhånd vakt sterke reaksjoner fra brukerne av eldresentrene og småbarnsforeldre. Protestene var også sterke fra dem som grep ordet under møtets "Åpen halvtime".

Arbeiderpartiets gruppeleder, Dag Harlem Stenersen, viste til det store engasjementet knyttet til noen av budsjettpostene og at forslagene hadde skapt unødvendig usikkerhet.

Flere av disse forslagene er ting som vi aldri ville akseptere uansett. Neste gang må vi få en annen budsjettprosess hvor det er avklart på forhånd hva bydelsutvalget kan akseptere av nedskjæringer, sa Harlem Stenersen.

Enstemmig

Bydelsutvalget startet arbeidet med å redusere salderingspostene i bydelsdirektørens forslag. Det var på forhånd ikke inngått politisk flertallsallianse for et felles salderingsforslag. Dermed ble flere av forslagene vedtatt med ulike flertall på tvers av partigrensene.

Det var enstemmighet om at det ikke skulle kuttes i støtten til eldresentrene. At vikarbudsjettet for barnehagene skulle opprettholdes ble vedtatt med knappest mulig margin.

Det var et enstemmig bydelsutvalg som opprettet to stillinger i oppsøkende virksomhet for barn og unge. Representantene understreket viktigheten av dette på bakgrunn av en undersøkelse som viser at mange barn og unge i bydelen har rusproblemer. Det var også enstemmighet for å opprettholde dagsenterplassene på Smestad og Silurveien sykehjem. (se faktaboks for øvrige poster).

Høy risiko

I budsjettvedtaket ligger også at 13 korttidsplasser ved sykehjemmene skal fjernes. I tillegg må dagens forbruk av heltidsplasser reduseres med 8 for å oppnå måltallet på 279 heldøgns institusjonsplasser. Bydelen håper at satsingen på innsatsteam, strengt skjønn og naturlig avgang vil bidra til å oppnå måltallet. I det vedtatte forslaget er det påpekt høy risiko knyttet til måltallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere