RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slapp seg løs etter Kvelertak-konsert

Etter at Radioclowns varmet opp for Kvelertak i høst, er nivået på konsertene steget flere hakk. Nå vil de nå ut i verden.

KJELSÅS: Kjelsås-bandet Radioclowns gjorde sin aller beste konsert da de varma opp for Kvelertak på Rommen Scene under Øya under 18 i fjor høst.

– Tidligere har vi nok vært litt reserverte og rolige på konserter, men på det tidspunktet bestemte vi oss for å prøve å ha mer kontakt med publikum og være mer utadvendte på scenen. Det fungerte veldig, veldig bra. Det ble den første ordentlig gode konserten vi har spilt, forteller bassist Torkel Skaug.

Siden da har de holdt energinivået på scenen oppe og både musikken og konsertene blir bare bedre og bedre.

HØR OG STEM PÅ RADIOCLOWNS I BANDWAGON HER

Barndomsvenner

Sammen med Torkel består Radioclowns av vokalist Erlend Kristiansen Jåsund, gitarist Erik Richard Skovli, trommis Mathilde Degland og Emil Eriksen på keyboard.

Etter å ha prøvd seg i flere retninger opp igjennom, har bandet, som nettopp er ferdig på ungdomsskolen, havnet et sted godt inne i en melodiøs del av rocken.

Tross den unge alderen har de rukket å spille sammen i over syv år. De gikk bare i 6. klasse på Kjelsås skole, da de fant ut at de ville danne et band.

– Vi hadde begynt å prøve å spille litt instrumenter bare et par måneder før vi starta bandet, så vi var veldig nybegynnere, forteller Erik.

Siden da har de fulgt hverandre gjennom ungdomsskolen, og i høst starter de også på musikklinja på Manglerud Videregående sammen. Selv beskriver vennegjengen seg som en gjeng sære og litt hypre folk.

– Vi ler mye og har det gøy, også utenom øvingene, forteller Mathilde.

– Det er vi som henger mest med hverandre når vi ikke spiller også. Og vi er mye hjemme hos hverandre og spiller musikk, i tillegg til i øvingslokalet. 

LES OGSÅ: - Alle kan ikke finne opp hjulet

– Vi får til dette

Nå er de klare for å erobre verden, men mener det godt kunne vært lettere for unge musikere å vise seg frem.

– Det hadde vært mye greiere om vi var over 18 og kunne spille på utesteder. Vi spilte på John Dee under Battle of the Bands, men vi kunne jo ikke invitere noen av vennene våre, i tillegg til at vi bare hadde lov til å sitte bak og vente, forteller Erlen.

– Vi satt fem timer og spilte kort.

Likevel har de flere planer utover høsten.

27. august spiller de på Rock Høyenhall og den siste helgen i august står de på ungdomsscenen på Granittrock, før de er tilbake i hjemmelige trakter og spiller på Frysjastock i Trikkehallen på Kjelsås, den 7 september.

Hovedfokuset i høst er dog å finspikke låter, så de etterhvert kan spilles inn.

– Vi vil jo dele musikken vår med så mange som mulig, gjerne med hele verden, forteller Erik.

– Drømmen er å kunne leve av dette. Det hadde vært veldig gøy om vi hadde fått til det.

– Ja, men vi skal få til det her, avslutter Mathilde bestemt.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere