RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår et slag for spilleavhengige

Benedikte Minos (Krf) vil fjerne alle spilleautomater i bydel Vestre Aker.

Røa: - Jeg er her i dag for å fremme en solidaritetsaksjon for spilleavhengige, sa Benedikte Minos fra Krf under åpen halvtime i Vestre Aker BU. Deretter fremmet hun forslag om at spilleautomatene i bydelen fjernes.
- Spilleavhengighet er et stadig økende problem for mange mennesker i Norge. 71.000 nordmenn er vurdert å være spilleavhengige, og133.000 befinner seg i faresonen. En del av disse menneskene må man anta bor i bydel Vestre Aker, sa Minos.
- Antallet mennesker som er berørt av spilleavhengighet i form av familietilknytning eller nære relasjoner er trolig det mangedobbelte.

Likheter

Minos har allerede gjestet flere andre bydelsutvalg (BU) i kampen mot spilleautomatene. I Nordstrand og Søndre Nordstrand har hun lagt frem forslaget, og i bydel Gamle Oslo er forslaget allerede vedtatt. Vestre Aker BU setter saken på dagsorden etter sommerferien.
- Spilleavhengighet anses i fagmiljøet å ha sterke likhetstrekk med rusmisbruk. Automatene er slik årsak til mange triste menneskeskjebner. Blant de som søker behandling for spilleproblemer, viser undersøkelser at omtrent førti prosent har hatt alvorlige selvmordstanker og at cirka ti prosent har forsøkt å begå selvmord, fortalte Minos.

På tide å gjøre noe

Et bredt flertall i Stortinget fattet i juni 2003 et vedtak om innføring av monopol på drift av spilleautomater i regi av Norsk Tipping. Vedtaket har vært gjennom flere rettinstanser, og ligger for øyeblikket til behandling i EFTA-domstolen.
- I påvente av endelig dom i saken har en rekke lokalpolitikere rundt om i landet satt i gang tiltak for å fjerne automatene i solidaritet med de spilleavhengige. Lyngen var først ute med å fjerne alle spilleautomater, og flere kommuner følger etter. Nå er det på tide at vår bydel også tar tak i denne problemstillingen. Vi kan ikke leve med at blinkende spilleautomater på dagligvarebutikken forhindrer enkelte fra å tørre å gå i butikken for å handle mat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere