RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår full «elgalarm» i Oslo

Den siste uken har Friluftsetaten avlivet tre elger som har forvillet seg inn i boligveier.

OSLO: Friluftsetaten slår alarm: Faren for elgpåkjørsler er nå svært stor i Sørkedalen og Maridalen i bydelene Vestre og Nordre Aker. I Sørkedalen og Maridalen er det de siste par årene satt opp spesialskilt for å advare mot stor elgfare.

Tre elg mistet livet

Denne uken har Friluftsetaten avlivet tre elger som hadde kommet seg ned mot i bebyggelsen.

De to første elgene ble felt ved henholdsvis Skøyen stasjon og Smestad brannstasjon etter at de hadde vært en fare i trafikken på dagtid. Deretter ble en elgokse avlivet i Carl Kjeldsens vei på Nordberg på torsdag. Den var påkjørt og hadde brukket to bein.

LES OGSÅ: Denne elgen brakk beina

Vanligvis er det ved skumringen om ettermiddagen, eller på morgenkvisten, at elgen er mest aktiv. Likevel har alle de tre tilfellene denne uken foregått på dagtid.

Fôringsplasser

Det er mindre snø og lettere tilgang til mat ved bebyggelsen som er årsaken til at elgene trekker ned mot byen. Friluftsetaten har fôringsplasser for elg i vintermånedene i Sørkedalen og Maridalen for å forebygge at dyrene trekker ned i bebyggelsen.

Mange elger er faste gjester på disse fôrplassene. Når snøen forsvinner er det lettere for dyrene å finne mat på egen hånd i skogen.

Bilister – sett ned farten!

Friluftsetaten råder bilister som kjører i de meste utsatte områdene til å sette ned farten, flytte blikket fra side til side for å få med seg bevegelser i veikanten og sørge for å ha riktig justerte lys på bilen.

Elg som trekker ned til bebyggelsen kan forekomme også flere steder i Oslo. Viltforvaltningen i kommunen følger med på dyrenes bevegelser og atferd, og vurderer fortløpende hvilke tiltak som skal iverksettes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere