*Nettavisen* Nyheter.

Slår mot lekrere landskap

På den grønne green: Ordfører Fabian Stang var selsvkreven til stede, ikke bare som ordfører, men også som medlem gjennom 25 år. FOTO: ANDERS JØRSTAD

Med sine 55 år som golfer gir Øystein Smith (78) toppkarakter til Bogstad golfbanes grønne make til over 60 millioner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Edel sving: Tross småstivheten i ryggen, legger ikke golferen Øystein Smith golfkølla på hylla av den grunn. FOTO: ANDERS JØRSTAD

BOGSTAD: Under den offisielle åpningen av den oppgraderte golfbanen sist lørdag, kunne en se både øltørste og høyt sigarførende golfspillere foran klubbhuset idet hornmusikken spilte Mama Cass Elliotts " Dream a litle dream of me". Og det nye golfanlegget resulterte i en lang takkeliste da Einar Skogstad fra Oslo golfklubb talte til de flere hundre fremmøtte.

Egen "Marshall"

Med heder til banemannskapet, arkitekter, advokater, ordførere og bulldoseførere, kunne man telle rundt 50 enkeltapplauser.

Enkelte ildsjelers pågangsmot ble omtalt spesielt. Slik om han som mistet nattesøvnen under anleggsprosessen fordi området rundt hull syv virket for lite. Det samme ble han som omtales som golfbanens egen "Marshall", og som hadde patruljert banen iherdig i sin jakt på løshunder i tiden gresset skulle spire.

Ironisk ordfører

Den 96 år gamle golfspilleren Wilhelm Eckhoff fikk også heder for sin sterke lidenskap for klubben. Golferveteranen med sine fire år unna fylte 100, gikk få dager før åpningen av den nye banen til anskaffelse av et nytt golfutstyr med mottoet "kun det beste er godt nok".

Med sitt 25-årige medlemskap i klubben, kom også ordfører Fabian Stang til orde. Ordføreren som omtalte seg selv som "støttemedlem", representerte kommunen som er den største medeier av golfbanen, og det i en mer ironisk tone.

- Det er fantastisk hva man får penger for i dag. Først hadde man en gressplen her. Så ble det brukt 60 millioner. Og i dag er det fortsatt en gressplen her, konkluderte Stang.

Lang venteliste

I likhet med styret i golfklubben, roste ordføreren rekrutteringen av juniorer som for Oslo golfklubbs del teller rundt 250 i tallet. Øystein Smith med sine 78 år og 55 år bak seg som golfer, representerer den motsatte aldersgruppen. Pensjonisten fra Bogstad hadde bare superlativer å komme med etter å ha testet golfbanen den solrike lørdagsformiddagen.

- Det har blitt helt fantastisk her. Men det som holder oss menn opp årene gående her, er de sosiale festlighetene, å møte andre kjente. Jeg har spilt golf siden 1954, og det å spille golf er også god mosjon, mener han.

Ventelisten på medlemskap og fast tilgang til Bogstads golfbane er i dag er 15 år. Men golfklubben forsikrer at alle som melder seg inn, får mulighet til å spille på enkelte tidspunkter.

Annonsebilag