RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår sammen mens de har ressurser

Færre elever til høsten betyr mindre penger fra kommunen. Lusetjern skole mener det er bedre å gjøre slå sammen klasser, mens de fortsatt har lærerne på plass.

HOLMLIA: – Vi vet at skolen høsten 2012 får færre elever. Osloskolen får betalt per elev og vi vet derfor at vi vil få et trekk fra august. Lærerstillinger lyses ut i februar og derfor var det viktig at lærerne som ble overtallige allerede nå kunne søke seg nye stillinger, sier rektor Ingjerd Eriksen.Bortsett fra en lærer som fikk jobb i mars jobber de oppsagte lærerne fortsatt på Lusetjern skole. Rektor mener det er riktig å slå sammen klasser nå, mens skolen fortsatt har ressursene på plass.

– Lusetjern skole har hatt midler til å tredele to klasser. Det vil si at «klassesammenslåingen» er at tre grupper er blitt to klasser av 22–23 elever. Vi kunne ha ventet til høsten, men vi valgte å lage de nye klassene nå fordi vi kan forberede elevene bedre nå enn på høsten når ressursene ikke er så romslige. Dette for at elevenes læringsmiljø skal bli tatt vare på, sier rektor Eriksen som mener elevene er godt forberedt og har trent på sammenslåingen en stund med felles timer og turer.

Til kritikken av forutsigbarheten ved Osloskolenes budsjetter mener Eriksen at det har blitt bedre.

– Osloskolen har i mange år vært prioritert av politikerne. Vi har god oversikt over budsjettildelingen etter at man innførte «penger følger eleven» prinsippet. At de økonomiske rammene endrer seg må skolen på lik linje med andre kommunale tilbud, forholde seg til, sier Ingjerd Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere