RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår tilbake mot Ap-Olsen


Provosert: Tore Ludt (SV) mener påtroppende BU-leder Karl P. Olsen farer med usannheter om BU-forhandlingene. Det han sier er galt, sier Ludt og får støtte av Høyres Per Opsahl.
Provosert: Tore Ludt (SV) mener påtroppende BU-leder Karl P. Olsen farer med usannheter om BU-forhandlingene. Det han sier er galt, sier Ludt og får støtte av Høyres Per Opsahl.
Tore Ludt (SV) er provosert over det han mener er usannheter fra påtroppende BU-leder Karl P. Olsens side.

stovner: Tore Ludt er provosert over Olsen sine uttalelser til Lokalavisen Groruddalen sist uke. I forbindelse med BU-forhandlingene, hevdet Olsen at det hadde pågått samtaler mellom Høyre og SV for å skvise Ap. Samtalene skal ha pågått mens Olsen var på Kypros.
Noe skjedde bak vår rygg. Hvis ikke vi hadde laget en avtale med FrP, hadde vi blitt satt helt på sidelinja. Vi hadde ikke fått lederen, ikke nestlederen eller noen komitelederverv, sa Olsen til avisen.

Usannheter

Ludt reagerer skarpt på uttalelsene.
Hvor tar han dette fra? Det er usant og det reneste sprøyt. Verken Høyre eller SV har hatt i tankene at Ap skulle stå uten verv. Første forhandlingsmøte mellom de fire partiene var mandag 8. oktober, altså etter at Olsen kom hjem fra Kypros. SV og AP klargjorde da at begge gjorde krav på BU-lederen. Så går det to dager og Ap inngår avtale med FrP, sier Ludt.
Han og Olsen utvekslet en mail hvor de ble enige om å snakke sammen igjen ved hjemkomst. Begge var inneforstått med at de trengte FrP sin støtte for å sikre ledervervet. Ifølge Ludt var oppfatningen hos begge at forhandlingene ikke var startet ennå.
Jeg hadde ingen samtaler med Høyre eller FrP. Det eneste var en mail til FrP dagen før de inngikk avtalen ble med Ap. Vi var også innstilt på å gi dem nestledervervet, sier Ludt.
Han understreker at han med forhandlinger mener møter med protokollførsel, ikke telefonsamtaler eller e-post. Overfor Aften har Olsen uttalt at SV forsøkte å kjøpslå med Høyre og FrP om fordeling av verv, noe Ludt også avviser.
Det er også feil. Jeg reagerer på fremstillingen. Han bør beklage og dementere sine utsagn, sier Ludt.

Beklager halvveis

Karl P. Olsen forstår reaksjonen og beklager at uttalelsen kom uheldig ut.
Det er graden av skvising det handler om. Jeg burde sagt at vi kunne blitt skviset. Det er mulig jeg uttalte meg for bastant.
Så du dementerer uttalelsene?
Det er mulig at jeg må dempe meg litt, svarer Olsen.
Han innrømmer at "forhandlingene på kammerset" kun var en følelse man satt inne med.
Vi følte at noen gikk bak vår rygg og ville oss vondt. Hvis Ludt skulle bli leder, FrP få nestlederen pluss én komite, hva hadde blitt igjen til oss da, spør han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere