RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønland flerkulturelle eldresenter har vært et hett stridstema i Bydel Gamle Oslo den siste tiden. Arkivfoto: Lars Roar Rud
Grønland flerkulturelle eldresenter har vært et hett stridstema i Bydel Gamle Oslo den siste tiden. Arkivfoto: Lars Roar Rud

Slår tilbake mot Rødt-kritikk

SV og Rødt er uenige om hvilken løsning som er best for Grønland flerkulturelle eldresenter i Breigata.

GAMLE OSLO: Rett før sommerferien gikk Rødts Olaf Svorstøl ut og kritiserte SV for at de ikke gikk sammen med Ap og Rødt for å frede eldresenteret. SVs stemmegivning fremsto som et mysterium, mente Rødts mann i bydelsutvalget. Nå får Svorstøl svar på tiltale fra partiet.

SV splitta

Østkantavisa presiserer at SV var splitta i avstemninga. To av deres representanter stemte for bevaring og dannet flertall med Ap, Frp og Høyre. I utgangspunktet var SV og AP enige om å legge ned senteret, i tråd med bydelsdirektørens forslag. Til slutt var det kun Venstre og SVs Ingelin Pedersen som gikk inn for å samle alt eldresentertilbud på ett sted i bydelen.

Les Rødts kritikk her

Pedersen mener hennes syn på saken slett ikke er noe mysterium. Det har sin begrunnelse i trender i befolkningen, kombinert med en stram bydelsøkonomi.

– Antall barn og unge har i flere år økt, mens antall eldre over 80 går ned. Det betyr at vi må gå gjennom tjenestene våre for å se om vi bør gjøre noen endringer og tilpasninger. Spesielt når vi ser hvordan henvendelsene til barnevernet øker, med til dels alvorlige og tunge saker. Det ser ut til å være en tendens at det ikke rekrutteres nye brukere til eldre- og seniorsentrene. Bydelsutvalget er blitt rådet å samle tilbudet til ett sted for å kunne utvikle og fortsette å tilby et godt tilbud til bydelens eldre befolkning, begrunner Pedersen overfor Østkantavisa.

En slik samlokalisering, som det altså foreløpig ikke blir noe av, vil bety en bedre utnyttelse av ressursene, påpeker SV-politikeren.

– Man kan ha mer bemanning og aktiviteter på ett eldresenter med cirka femti brukere i stedet for hver av de to med gjennomsnittlig 20 eller 30 slik som det er i dag, begrunner hun.

Lokalene i Breigata er også uegna, mener Pedersen. Men hun ser at flytting vil ramme brukerne.

– Det er selvfølgelig ulemper med å flytte fra noen lokaler. Blant annet vil det være utfordrende for dem som er dårlig til beins og som bor i samme bygg eller veldig nærme Breigata 9 å komme seg til Kampen, skriver hun i en epost til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere