RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Slåss med isøks og kniv

To ungdommer ble i slutten av august dømt for å ha skadet hverandre i en brutal slåsskamp på Ekeberg.

EKEBERG: Guttene, som er 15 og 16 år, røk sammen i slåsskamp ved en fotballbane på Ekebergsletta den 14. mai 2007. Først 15 måneder senere kom saken for retten, og domsavsigelsen kom den 22. august i år.

Bakgrunn

Guttene, som bor på Ekeberg og Abildsø, skal ha tilhørt to forskjellige ungdomsgjenger og bakgrunnen for konflikten skal skyldes en krangel mellom noen i gjengene. Retten la til grunn at guttene var forberedt på at de kom til å slåss og at de hadde tatt med seg stikkvåpen til fotballbanen på Ekeberg fordi de mente at en slåsskamp var sannsynlig.

Den ene gutten ble påført skader i hodet og på høyre tommel og måtte sys etter at han ble truffet med skaftet på isøksen. Den andre gutten ble sykmeldt i en måned etter å ha blitt stukket med kniven i låret og i bekkenet. Gutten ble innlagt på sykehus i tre dager som følge av skadene, og har hatt problemer med å løpe og ha gymnastikk på skolen da knivspissen fortsatt sitter igjen i bekkenvingen.

Dommen

Retten fant det bevist at det for begge guttene foreligger en forsettlig legemsbeskadigelse av den andre, og at det heller ikke hersker noen tvil om at de begge benyttet et særlig farlig redskap.

Begge guttene ble dømt for besittelse av farlig redskap på offentlig sted og for å ha brukt dette til å skade en annen på legeme. Den ene gutten hadde flere voldsdommer fra før og ble idømt en samfunnsstraff på 150 timer. Den andre gutten, tidligere ustraffet, fikk en dom på 118 timer samfunnsstraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere