*Nettavisen* Nyheter.

Slåsskjemper og luskende tyver

Torsdag kveld ble flere personer kastet ut av t-baneansatte her på Ryen stasjon, etter at de hadde begynt å slåss inne i en t-banevogn. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Mange kjeltringer holder seg i ro når det blir kaldt og gufsent ute, men politiet har likevel hatt litt å henge fingrene i de siste dagene.

– Vi merker at det er litt mindre å gjøre når vær og vind setter inn, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon. Han kan likevel fortelle om alt fra t-baneslåssing til luskende tyver og narkotikamisbrukende bilister. Her er politiloggen fra tirsdag til fredag:

Innbruddstyv var vindusbytter

PRINSDAL: I Klokken 09.46 sist tirsdag fikk politiet melding om mistenkelige personer med stige utenfor en adresse i Nedre Prinsdalsvei. Politiet rykket ut, men det viste seg at beboerne i huset bare hatt fått satt inn nytt vindu. Selv om det ikke var innbrudd denne gang, er det bra at folk melder fra hvis de oppfatter noe som mistenkelig, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Påkjørt gutt var mann

OPPSAL: Tirsdag 23. november fikk politiet melding om en trafikkulykke med personskade i Østmarkveien. En gutt skulle ha blitt påkjørt i et fotgjengerfelt, men det viste seg senere at den uheldige fotgjenger var en mann på 53 år. Han var oppegående da politiet kom til stedet, men hadde vondt i armer og bein. Han ble kontrollert av ambulanse og kjørt til legevakten, mens den 73 år gamle mannen som kjørte ulykkesbilen rutinemessig ble fratatt førerkortet. Viking ble rekvirert for å frakte mannens bil hjem.

Bil med mistenkelig lukt

BØLER: Like over midnatt onsdag kom en politipatrulje over en mistenkelig bil i Bølerlia. Inni bilen satt det fire personer og det luktet marihuana. Det ble funnet narkotika både i bilen og på en av passasjerene, så to personer ble anmeldt for besittelse og bruk av narkotika. Personene var i begynnelsen av tyveårene og ble dimittert etterpå.

Ruset mann med kniv

MORTENSRUD: I tretiden natt til torsdag kom en politipatrulje over en beruset mann på Mortensrud. Han var dessuten i besittelse av hasj og en kniv, og ble anmeldt for dette. mannen ble ikke pågrepet.

Luskende mann pågrepet

MORTENSRUD: Klokken seks om morgenen torsdag 25. november ble en 38 år gammel mann pågrepet i Stenbråtveien. Politiet hadde fått melding om at han lusket rundt og hadde prøvd å komme seg inn i flere boliger og minst en bil. Det ble bekreftet innbrudd i en bil, så han ble anmeldt for dette og for forsøk på innbrudd i bolig. I tillegg var han i besittelse av narkotika, samt endel legitimasjon han ikke kunne gjøre rede for. Mannen er bosatt i sentrum og er en kjenning av politiet.

Falsk alarm

MORTENSRUD: Torsdag klokken 17.35 gikk innbruddsalarmen i en bolig i Olasrudveien. Heldigvis var det ikke noe mistenkelig på gang, det var bare batteriet som viste seg å være dårlig.

Slåssing på t-banen

RYEN: Torsdag kveld begynte flere personer å slåss inne på et t-banetog på Linje 4 i retning sentrum. På Ryen ble de sendt ut av toget av ansatte, men slagsmålet fortsatte på perrongen. da første politipatrulje kom til stedet noen minutter senere var det stille og rolig, og de fleste bråkmakerne hadde forsvunnet. En 21-åring og en 28-åring sto derimot igjen, og de fortalte politiet at det hadde vært noe småknuffing, men ingen skader. De ønsket ikke å anmelde noen.

Arresterte etterlyst 22-åring

HOLMLIA: Klokken 01.38 natt til fredag stoppet politiet en bil som kom kjørende i Rosenholmveien. De var usikre på om sjåføren hadde gyldig førerkort, men det viste seg at han hadde et svensk førerkort. 22-åringen var derimot etterlyst for forkynnelse av dommer for tidligere lovbrudd, og ble derfor kjørt i arresten for bli gjort kjent med sine ventende straffer.

Nøt narkotika i bilen

LOFSRUD: Klokken 03.27 natt til fredag kom politiet over en mistenkelig bil i Lofsrudhøgda. To menn på 33 år og 36 år fra vårt distrikt ble tatt med narkotika, og ettersom det var mistanke om at sjåføren var påvirket gikk turen videre til sentralarressten for utvidede prøver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.