RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slemdal-elever får ikke karakterer


7. klassingene ved Slemdal skole får likevel ikke karakterer. Her fra Slemdal skole ble best i byen på de nasjonale prøvene.
7. klassingene ved Slemdal skole får likevel ikke karakterer. Her fra Slemdal skole ble best i byen på de nasjonale prøvene.
Oslo kommune har fått avslag på søknaden på et prøveprosjekt med karakterer i 7. klasse. Dermed ble det ikke karakterer på Slemdal-elevene likevel.

SLEMDAL: Slemdal var en av ti Oslo-skoler som hadde søkt om å få være med på ordningen. Slemdal-elevene ville eventuelt ha fått karakterer i fagene norsk, matematikk og engelsk.

Bedre motivasjon

Målet med prosjektet var å se hvorvidt karakterer kunne påvirke elevenes motivasjon.

Et forsøk med karakterer på 7. årstrinn kan gi kunnskap om hvorvidt bruk av karakterer kan styrke de faglige tilbakemeldingene til elevene, heve elevenes realitetsorientering for egne ferdigheter og bedre elevenes læringsutbytte, skriver skolebyråd Torger Ødegaard (H) i sitt forslag.

- Brudd med grunnleggende prinsipper

I avslaget til Oslo kommune, skriver Utdanningsdirektoratet prøveordningen vil bryte med grunnleggende prinsipper i grunnskolen.

- Mange av formålene som oppgis i søknaden fra Oslo kommune kan etter direktoratets vurdering opnnås innenfor dagens regelverk, og uten å innføre karakterer på barnetrinnet, skriver Utdanningsdirektoratet i sin begrunnelse.

Akersposten.no kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere