*Nettavisen* Nyheter.

Slepphendt med alkosalg

Så langt i år har Næringsetaten avdekket 29 tilfeller av salg og skjenking til mindreårige i butikker og restauranter i Oslo.

OSLO ØST: I løpet av hele 2006 ble det avdekket 19 tilfeller. Næringsetaten har i perioden 21. april til 25. mai gjennomført 5 nye butikkaksjoner i samarbeid med forebyggende avdeling ved Oslo politidistrikt. Aksjonen er en del av Oslo-prosjektet.
Resultatene viser at dette er et område hvor det er behov for hyppige kontroller, sier Farseth.

Flere bryter loven

Hittil i år er 71 butikker i ulike områder av Oslo kontrollert i forbindelse med disse aksjonene. Det har blitt avdekket salg av alkohol til mindreårige ved i alt 11 butikker. Butikkene kan vente seg en reaksjon fra Næringsetaten, opplyser Farseth.
Det er for tidlig å si hvilke reaksjoner de aktuelle butikkene får etter siste kontroll. Vi har i første omgang kontaktet butikkene så de får komme med en forklaring, før våre jurister vurderer hva reaksjonen fra vår side blir. I verste fall kan butikkene miste bevillingen over lengre eller kortere perioder, opplyser hun.

Sivil kontroll

Kontrollene blir gjennomført av sivilt personell som observerer aktivitetene ved kassaapparatene over en periode.
Om kontrollørene ser at mindreårige får kjøpt alkohol kontakter de betjeningen, mens politiet kontrollerer den aktuelle kundens identifikasjonspapirer. I slike tilfeller blir det også i en del tilfeller avdekket falsk legitimasjon, sier Farseth til Østkantavisa.
Har næringslivet blitt mer slepphendt hva angår salg av alkohol til mindreårige?
Det har jeg ikke noe belegg for å si. Men tallene sier jo sitt, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.