Gå til sidens hovedinnhold

Slik at du kan gå tørrskodd til sommeren

Pensjonistene i Østensjøvannets Venner smiler i gjørme til knes for at du skal få gå tørrskodd.

ØSTENSJØVANNET: Vi møter tre spreke karer i Rognerudskogen med Finn Arnt Gulbrandsen i spissen.

– Vi lager klopper i Rognerudskogen og Tallberget. for at folk skal kunne gå tørskodd langs sidene, forklarer karene mellom løftene.

– Vi er jo ikke akkurat heldige med været. Nå er det gjørmete. Samtidig har gjørma en fordel. Nå ser vi lett hvor søla samler seg om sommeren også. Og det er særlig med tanke på fine dager om sommeren vi anlegger disse kloppene, sier de tre.

Solide saker

Hver klopp består av en fem meter lang skåret planke og to rundstokker som festes på undersiden slik at kloppen hviler på rundtokkene.

– Vi mener jo det er like viktig å ha fine forhold for turgåere her som i Østmarka. Og der finner du jo klopper over alt, sier Finn Arnt Gulbrandsen.

Denne helgen har han stått i spissen for jobbem med å legge ut 30 nye klopper.

– Jobben som arbeidsleder er flott, jeg får æren av å ringe rundt og mobilisere, sier han smilende.

Han hadde håpet å få gjort denne jobben allerede i våres mens været var fint. Men det tok tid før materialene ankom.

– Jobben er ikke ferdig selv om vi nå har fått alle kloppene ut i terrenget. Det gjenstår å skru på rundstokkene denne uken, sier Gulbrandsen.

Service til distriktet

Også Oddvar Amundsen og Tore Nesbakken bidro i helgen. Det er en del spreke pensjonister som liker å stå på for at andre skal få nyte Østensjøvannet slik det fortjener.

– Kloppene har også en annen viktig funksjon. De gjør at stiene blir spart for mye slitasje og ikke eser ut i bredden, forklarer karene.

I helgen møtte de mange blide turgåere som roste dem for innsatsen.

– Belønningen vår er jo at folk blir fornøyde, sier Gulbrandsen fra Oppsal.

Han var med og stiftet Østensjøvannets Venner i 1983, og har vært med på noen dugnader, for å si det forsiktig. Hva som blir neste store prosjekt vet han ikke riktig ennå. Det skal diskuteres i styret senere i vinter. Men en ting er sikkert, oppgavene står i kø. Pensjonistene har ingen planer om å gi seg.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene