Slik ble Jannicke årets slanker

SUPERSLANKER: Kombinasjonen bedre kosthold og spinning gjorde underverker for Jannicke Rudie (til høyre). Her feirer hun tittelen «årets fylkesslanker i Oslo» sammen med sin kursleder Elin Horn hjemme hos Grete Roede.

SUPERSLANKER: Kombinasjonen bedre kosthold og spinning gjorde underverker for Jannicke Rudie (til høyre). Her feirer hun tittelen «årets fylkesslanker i Oslo» sammen med sin kursleder Elin Horn hjemme hos Grete Roede. Foto: FOTO: PRIVAT

Jannicke Rudie gikk ned 30 kilo på et år.

FØR: Jannicke har mistet 30 kilo siden dette bildet ble tatt. Foto: FOTO: PRIVAT

SPREK KVARTETT: Grete Roede, Jannicke Rudie, Elin Horn og Jeanette Roede. Foto: FOTO: PRIVAT

SIMENSBRÅTEN: 34-åringen var en av dem som gjerne ville ned i vekt, men hun slet med å finne nok tid til trening. Det snudde da hun prøvde spinning.

– Jeg fant igjen en treningsglede jeg ikke hadde hatt på lenge da jeg begynte på Roede Aktiv med spinning, forteller 34-åringen fra Simensbråten.Kombinasjonen av spinning og Roede-kurset gjorde underverker for Jannicke, som kvittet seg med 30 kilo på et år. Det var nok til å vinne Roede-prisen som årets slanker i Oslo.

– I en travel hverdag er det en utfordring å finne tid til trening. Jeg hadde aldri prøvd spinning før, og ble mest overrasket over hvor godt jeg likte spinning. Det er virkelig en treningsform som passer meg, sier Jannicke.

Les også om en som ikke fant en treningsform som passet: Jørgen Foss valgte slankeoperasjon.

Små justeringer

Superslankeren avslører at det ikke er noen stor hemmelighet bak det store vekttapet. Sammen med spinningen, er det små justeringer i kostholdet som har gjort utslaget.

– Før spiste jeg mye til hvert måltid og spiste sjeldnere - nå spiser jeg mindre hver gang, men oftere og mer regelmessig. Spiser mer grønnsaker og drikker mye mer vann, sier Jannicke.

Hun understreker at hun ikke er redd for å unne seg noen godbiter innimellom – og at hun fremdeles lever så normalt som mulig.

– Det handler om hvor ofte og hvor mye. Det er faktisk helt ok å skeie ut i blant, bare det ikke blir til hverdags, og det fungerer, sier hun.

Les også: Maskuline bilringer søkes

Blir kursleder

Informasjonsdirektør Jeanette Roede i Grete Roede AS slår fast at Jannicke har skjønt poenget.

– Det finnes ingen hemmeligheter eller snarveier til et lettere liv. Et variert og sunt kosthold som du liker og trives med, kombinert med fysisk aktivitet er fortsatt det viktigste, sier Roede.

Hun var til stede da Jannicke Rudie fikk overrakt sin Roede-pris, sammen med Jannickes kursleder Elin Horn. Jannicke selv er så fornøyd med støtten fra kurslederen at hun nå vil starte som kursleder selv for å hjelpe andre.

– Det er viktig å få påfyll av ny motivasjon. Jeg vil nå bruke mine erfaringer til å hjelpe andre. Det er motiverende å se andre lykkes, sier Jannicke Rudie.

Les også: Unngå jojo-slanking og behold sprettpuppene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.