Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir Bjørvika

I kveld vedtar bystyret den endelige planen for Bjørvika.

Bildeserie

Bildeserie

BJØRVIKA: Det er utbyggingen i Bispevika, området fra operaen, foran barcode-rekka og Middelalderparken til Sørenga som skal behandles på onsdagens bystyremøte.

Og om du ikke har sikret deg eiendom med sjøutsikt ennå, byr deg seg nye muligheter nå. Riktignok må du nok grave dypt i lomma for å bo i Bispevika, men i kveld sier våre folkevalgte ja til å bygge 1.700 nye leiligheter i Fjordbyen.

Frp mot Munch

I tillegg skal diverse kulturtilbud, fellesområder og sjøbadet ytterst på Sørenga klubbes gjennom.

Et klart flertall i byutviklingskomiteen, bestående av Ap, Høyre, Venstre, SV og Frp sier ja til utbyggingen, selv om sistnevnte igjen presiserer at de langt fra ønsker å bygge et nytt Munch-museum.

Dette skal også endelig behandles i kveldens møte, der totalt fem detaljreguleringer skal vedtas.

Les også: Nå skal Oslo sentrum rustes opp

Sier nei

Miljøpartiet de Grønne går mot planene, og mener bystyret må ta en pust i bakken og dropppe de massive utbyggingsplanene. Årsaken er at de mener Bjørvika slettes ikke er et egnet sted for å bo.

- I enkelte deler av Bjørvika mener vi det er kritikkverdig at man lar folk flytte inn. Vi mener man da selger leiligheter med noen kvaliteter som ikke bør være til stede i Oslo i 2014, sier bystyremedlem Harald Nissen (MdG) til Nrk.

Støy og forurensing skal være årsaken, blant annet basert på en rapport gjennomført av Multiconsult. Omtrent halvparten av de planlagte boligene ligger innenfor så kalt rød sone i henhold til Miljøverndepartementets retningslinjer for støy og luftforurensning.

I slike områder anbefales det ikke å bygge boliger.

Les også: Slik skal shopping sette Oslo på europakartet

Kan bygge neste år

SVs Andreas Behring, som har ledet arbeidsgruppens arbeid i forkant av bystyrebehandlingen, mener det er underlig at MdG reagerer på utbyggingen.

Han påpeker ovenfor Nrk at den er svært miljøvennlig med tanke på at den bygges like i nærheten av Oslos største kollektivknutepunkt.

Men på tross av noen uenigheter fra Frp og MdG er det allerede sikret flertall for samtlige av detaljreguleringene, og etter all sannsynlighet vil derfor byggestart bli allerede neste år.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett