RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYTT OG MODERNE: Nye Storgården barnehage sett fra sørøst, med kirketårnet på Manglerud i bakgrunnen. Nybygget får blant annet ti baser med barn og skal være ferdig høsten 2015. Illustrasjon: Bjerg Arkitektur
NYTT OG MODERNE: Nye Storgården barnehage sett fra sørøst, med kirketårnet på Manglerud i bakgrunnen. Nybygget får blant annet ti baser med barn og skal være ferdig høsten 2015. Illustrasjon: Bjerg Arkitektur

Slik blir bydelens nye basebarnehage

Tegningene til nye Storgården barnehage på Manglerud er nå ferdig. Nybygget vil få ti baser og plass til opptil 180 barn.

MANGLERUD: Tidligere i år ble Storgården barnehage revet etter å ha stått tom i et halvt års tid, og etter mange år med kritikk fra foreldre på grunn av den dårlige bygningsmessige standarden.

Foreldre og barn jublet da nedslitte Storgården barnehage i mars måtte gi tapt for gravemaskinens gap. Du kan se video av rivingen her!

Nå har Oslo kommune ved Omsorgsbygg inngått kontrakt med Georg Andresen & Sønner om bygging av en helt ny basebarnehage.

Barnehagetomten har adresse Byggveien 9 og ligger i dumpa mellom Manglerud kirke og Manglerudhjemmet.

LES OGSÅ: Storgården barnehage for råtten til å bli vernet

Byggestart i desember

Nye Storgården barnehage skal være ferdig til høsten 2015.

– Det er byggestart i desember 2014, og ferdigstillelse og overlevering til Bydel Østensjø høsten 2015, opplyser kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg.

Den nye barnehagen skal bygges etter passivhusstandard.

Ifølge presentasjonen blir det en kompakt, men energivennlig bygning på to etasjer, med et stort fellesareal i midten og flere forskjellige temarom.

Nye Storgården barnehage blir dobbelt så stor som den gamle barnehagen.

Ti baser med barn

Bydelens nye barnehage får ti baser med barn.

– Hver base har 18 barn, så totalt blir det 180 såkalte storbarnsekvivalenter, opplyser kommunikasjonssjefen i Omsorgsbygg.

Storbarnsekvivalenter vil si barn over tre år.

– Yngre barn krever mer plass, slik at det totalt sett vil være færre barn, avhengig av miksen av store og små barn, forklarer Svenneby.

LES OGSÅ: Har bestemt seg for å rive Storgården

Midlertidige lokaler

Barna som i fjor flyttet fra gamle Storgården barnehage er nå fordelt på midlertidige lokaler.

Flesteparten er i en paviljongbarnehage i Skullerudbakken. En liten gruppe barn har begynt i en friluftsavdeling i gamle Rognerudskogen barnepark ved siden av Manglerud skole.

Fuglemyra neste ut

Tomten i Byggveien er nå ryddet, men den er fortsatt inngjerdet i påvente av at en ny barnehage skal reise seg.

Når nye Storgården barnehage står ferdig høsten 2015, skal de midlertidige lokalene overtas av Fuglemyra barnehage på Oppsal.

Fuglemyra er Oppsals eldste barnehage, og den neste kommunale barnehagen i Bydel Østensjø som skal få etterlengtet nytt liv.

Ifølge Omsorgsbyggs rehabiliteringsliste for barnehager, er planlagt byggestart for Fuglemyra i fjerde kvartal 2015. Forventet ferdigstillelse er i løpet av tredje kvartal 2016.

Flere byggeplaner

Også på garasjetomten vis-à-vis Storgården barnehage, mot E6, er det byggeplaner.

I 2011 ble den Obos-eide tomten i Byggveien 8 omregulert for å kunne gi plass til et 8000 kvadratmeter stort kontorbygg på seks til åtte etasjer, samt en vegetasjonsskjerm mot Ring 3.

Obos fikk allerede i 2012 rivetillatelse for de 161 garasjene på eiendommen, men de står der fortsatt.

LES OGSÅ:

Bygger nytt kollektivfelt på E6 mellom Manglerud og Bryn

Guide til spisesteder på Manglerud og Bryn

Russ 2014: Vi har filmet Oslos russebusser!

Her bygges det nye sykkelfelt

Snekkerlinja på Holtet vgs. reddet fra nedleggelse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere