RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir den nye Østbanehallen

Byggets historiske deler vil restaureres og settes tilbake til den standen de opprinnelig var i, mens nye, moderne elementer vil legges til som en tydelig kontrast.

JERNBANETORGET: I dag arrangerete utbygger Rom Eiendom noe så spesielt som en tildukning. Dette markerer starten på en omfattende opprustning for den gamle Østbanehallen.

- Når dere kommer tilbake om et års tid til avdukningen vil bygget fremstå i helt ny drakt under navnet Ø, forteller prosjektleder i Rom Eiendom, Trond Rusten.

Ø blir et helårstorg

Både utbygger Rom Eiendom og flere av hallens nye leietakere var til stede utenfor Østbanehallen da den offisielle tildukingsseremonien, som markerte at det viktige arbeidet med å pusse opp og fornye bygget nå igangsettes, fant sted.

– Ambisjonen er at Ø skal bli et helårs torg som hele Oslo kan benytte og være stolte av at utgjør selve inngangsporten til byen for mange besøkende, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom.

Sammensmeltning

Med blant annet et fransk-italiensk brasserie, en gastropub, en sushibar og et 500 kvm matmarked, skal man som besøkende på Ø kunne spise godt til alle døgnets tider. Man skal kunne få vite alt om Oslo og hva som skjer i byen på Turistinformasjonen.

– Ø er rett og slett sammensmeltningen av disse ulike spisestedene og forretningene til en helt spesiell helhet innenfor Østbanehallens unike arkitektoniske rammer – som vi også vil løfte til et helt nytt nivå, forteller Rusten.

LES OGSÅ:

Kaster ut McDonalds i Oslo sentrum

Jernbanetorget har vokst ut av opprinnelig plan

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere