RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir denne en perfekt juleribbe!


Ferskvaresjef Marius Unstad med den perfekt rutede ribbe!
Ferskvaresjef Marius Unstad med den perfekt rutede ribbe!
Jul er stemning. Blafrende lys, kornnek med småfugler. Og duften av ribbe! Mmmm… Men hvordan lager man den riktig? Hos Meny får vi tipsene!

RØA: Du store, sattige ribbe, god dag, synger vi idet vi entrer ferskvareavdelingen hos Meny. Her er det folksomt som på t-banen i Tokyo. En travel hvitkledd fyr gir gode råd til én kunde, krydrer stek for en annen og komponerer saus for en tredje. Tydelig matekspert!

En eldre herre kommer med en spørsmålslapp fra kona i hånden; "Kan jeg få snakke med Marius?" – Bare vent litt, så kommer han, svarer de bak disken.

– Marius er den travleste i hele huset nå ved juletider! smiler Tom Engvik. Tom er butikksjef her hos Meny på Røa. Marius Unstad er ferskvaresjef.

– Det går mest ribbe og veldig mye pinnekjøtt, forteller de.

– Og juleskinke, selvsagt. Den er sukkersaltet, en svensk utgave. Av fisk går det mest torsk og kveite. Skvulp! Tennene til lokalavisens utsendte løper i vann.

Den perfekte ribbesvor

– Mange river seg i håret når ribbesvoren blir som bløtt viskelær, eller svir seg og smaker aske. Råd?

– Jeg pleier å dampe ribben først, og steke den etterpå, tipser Marius. – Da er det mye lettere å få en sprø og lekker svor.

– Hyggelige folk, lett å finne fram blant pene varer.

– Vi er blitt Årets Butikk to ganger, sier Tom stolt. – Vi liker å være i toppen! I 2007/2008 vant vi. I år ble vi nr. 2, men vi tar gullet igjen neste år.

– Men det aller viktgste er kundene, tilføyer Marius. – Vi vil at de skal trives!

– Marius KAN faget sitt og er flink med kundene! forteller Tom. – Mange kommer bare for å prate med ham og få råd og vink.

– Hva er for- og bakenden på en julepølse?

– Ja da, det er bare å spørre, ler Marius.

– Ok! Hvordan lykkes man med en god skinkesteksaus?

– Jeg bruker kraften og lager en jevning på den, forklarer Marius. – Enkelt og greit. Det blir så godt!

– Alle har sin tradisjon, sier Tom. – Noen vil ha ribbe, andre stek. Pinnekjøtt med enklere tilbehør, eller torsk. Årets juletorsk er fra Nærøysund, vest for Florø. Årets lutefisk er fra Lofoten. Eksepsjonelt god!

– Hvor mye ribbe går unna nå i desember? Mer enn ti kilo?

– Vi selger fire tonn tynnribbe! sier Tom. – Og 2,5 tonn familieribbe, sier Marius. – Og tre tonn pinnekjøtt!

– Hva skal dere selv spise i julen?

– Ribbe! sier Tom. – Med medisterkaker, julepølse og…

Han blir drømmende i blikket.

– Hos oss blir det pinnekjøtt og ribbe! sier Marius. -Og kveite førstedag. Begge får glitrende julestjerner i blikket. Nam…

– Folk nynner blidt når de kommer inn her?

– Vi tar hånd om kundene, ingen har så mange bestillinger som oss! Vi gjør alt de ber om. Vi er jo Norges største nærbutikk!

– Marius er lokalhelt på Røa! smiler Tom. – Det blir sånn når man jobber i nærmiljøet.

Prisbelønnet pinnekjøtt

Pinnekjøttet vårt er prisbelønnet! Det produseres på Smedstuen gård, 70-80% av det vi selger, er derfra. Men vi er stolte av vårt eget merke også: Jacobs. Utrolig godt!

– Her kan man tydligvis bli pinnekjøttoman…

Men uansett hva man foretrekker – det viktigste er at folk koser seg og er sammen, sier Tom og Marius. – God jul!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere